https://www.bodyforumtr.com/vbforum/body-buildinge-yeni-ba-layanlar-t12393.html
Bu linkteki programların oldukça benzerlerini uyguladım. Sınavlar,ödevler dolayısıyla ara da vermek zorunda kaldım ama bu 3 programa yakın bir şekilde çalıştım.
Cable Crossover olmadığı için farklı hareketler uyguladım(bunu da forumdakilere sorarak yaptım)
1-Yaş 19 boy 185 kilo da 75 civarında. Okulun spor salonunda çalışıyorum ve hoca yok. Tüm bölgeleri komple ve eşit derecede geliştirecek programlar yazarsanız sevinirim.
Mesela omuzda yan,ön,arka omzun çalışması,çalışmayan hiçbir bölgenin kalmaması. Göğüste iç,dış,üst göğsün çalışması(alt göğüs için erken sanırım) Tüm sırt,kanadın çalışması. Triceps sanırım 3 kas grubu var komple çalışması ve aynı şekilde biceps iç-dış vs. Her günüm çalışmaya müsaittir. Kütle kazanma amaçlı çalışacağım. Makine ve barla çalışmaktansa dumbell tercihimdir. Bacak programı yazmasanız da olur,gün içerisinde zamanım olduğunda çalışıyorum
2-Ayrıca biraz göğüs,karın çevresinde yağ var. Özellikle göğüstekiler rahatsız edici bence-gittikçe azalıyor fakat hala mevcut- Göbek gittikçe küçülüyor fakat adonisin olduğu bölümde yağ var ve pek değişiklik olmadı tabi bunda bel çalışmamamın da etkisi var. Yağ olmasa adonis görünecek değil
ama en azından bel düz olsun istiyorum. Bunun için nasıl hareketler yapmam lazım? Diyet ve sabır şart biliyorum ancak hareketleri merak ediyorum daha çok. Protein ağırlıklı ve yağsız beslenmeye dikkat ediyorum. Kütle arttırmaya çalıştığım için kardiyo yapmıyorum. Yani amaç yağ kaybetmektense hacim kazanmak
3-Hareketler arası bekleme süresini de yazarsanız sevinirim. Kimisi 2-3 dk diyor kimisi max.1 dk diyor. Arttırmalı ya da azaltarak çalışmayı tavsiye edenler var. 3*10,4*8 diyen de var. Nasıl yapmak lazım?weightlifter Ben 3*10 ya da arttırmalıdan yanayım ama arttırmalıda da sürekli ağırlık değiştirmek zor geliyor
-salonda fazla dumbell yok bu yüzden- Bir de 2 omuz arası mesafeyi arttırmak mümkün mü yoksa genetiğe mi bağlı? Trapez geliştirirsem omuzlarım daha geniş durur mu?
Yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler
Son düzenleme: 6 Mayıs 2012