[yardım] kas geliştirme ve kilo verme

evet arkadaşlar ben bu işe yeni başlayan hatta baya yeni başlayan biriyim ve sizlere bir kaç sorum olucak..bugün spor salonuna gittiğimde orda bi abiyle tanıştım bbyle uğraşıyodu.. (siteyide o tavsiye etti).. ben 17 yaşındayım.. 174 boyunda 83 kiloyum.. yağ fazlalığım war..bunları yakmak istiyorum..ayrıca kas namına pek bişeye sahip deilim..onları da ufakta olsa geliştirmek istiyorum..yani benim isteğim normal olarak yağdan uzak fit bi vücuda sahip olmak..spor salonundaki abi bana göğüs kaslarını,omuz kaslarını,karın bölgesini ve koldaki küçük kasları geliştirmem için bi kaç hareket werdi ve onları setler halinde haftanın 3 günü uygulamamı söyledi..sizin tavsiyeleriniz nelerdir?? yardımınızı bekliyorum..

not: bu sporla uğraşırsam bu yaşta boy uzamasında sorun yaşar mıyım

yağları yakmak istiyorsan kardio (koşu,bisiklet,ip atlama....) şeyler yapacaksın.
boyla alakalı olduğunu düşünmüyorum bende 18 ay önce başladım genede boyum uzadı. :d

ilk olarak gittiğin spor salonunun antrenörüyle tanış ve ondan program iste...senin sorumluluğun onun üstünde çünkü.
önce yağlarını yak.sonra kas yaparsın.mewsim zaten yağ yakmaya müsait...doğal yağ yakıcılarla hedefine ulaşabilirsin.

Arkadaşlar bende bu arkadaşımızla yakın pozisyondayım. Sizce ben ne yapiyim? Ben bu sporda 3. ayıma girdim. Benimde yaşım 16, 1.80 boyum var, 85 kiloyum. Göbek bölgemde yağlanma var. Dediğiniz gibi mevsim yağ yakmaya müsait, ancak bende daha hacim pek yok zaten yani doğal olarak. Forumda antrenman bölümünde excursion ant. programı adlı başlığın altında fotoğraflarım da var. Şu an elimde Weider amino 2200, GNC creatine, ve L-Carnitine var. Sizce ne yapiyim? Definasyon mu? Yoksa önce hacim kazanıp sonra definasyon mu?

bu sporda 3.ayındaysan creatin den gözle görülür bir fayda almaman çok normal
en azından ilk 6 ay içinde doğal yollardan gelişme öneriliyor
öncelikle yağ yakıp sonra yağsız kas gelişimine dikkat etmek bence daha mantıklı
hazır da mevsim yaz dedigin gibi

Body Buildingin boy kısalttıgına yada uzattıgına dair kesin bir bilgi yoktur. Yanlız genede ergenlik donemlerinde squat tarzı hareketler tavsiye edilmez. Tam tersi ergenlikte yapılan bb kemiklerin ve akciğerlerin gelişimini olumlu yönde etkiler. ilerde faydasını görürsün.

creatine denen madde atp sentezinde kullanılır. yani kreatin aldıkça daha çok atp üretirsin. Bu da (doğru düzgün kullanıldığında) sana performans artışı olarak geri gelir. yanlız başlayalı 3 ay oldu diyosan creatin illa gerekli mi o tartışılır.

Yağ konusunda ise önce o yağları eritip sonra kas yapmayı denersen daha iyi olur. zaten yağların eridikçe ister istemez alttaki kas tabakası belirginleşecekir.

Saygılar.

Ben BBye başladıktan sonra boy uzama hızım arttı.
Bunu ben beslenmeye bağlıyorum... BBci adam proteinli beslenir. Boy uzamasi için iki temel besinden biri protein diğeri kalsiyum...

Ve 21 yaşından önce bu spora başlamış birçok kişidede gözlemledim bu boy uzama hızının artışını...

Selam

Mrb arkadaslar bana yardimci olursaniz sevinirim 1,90 boyundayim 108 kiloyum kilovermek ve kas yapmak sitiyorum ama hangi yag yakici ve proretinler kullanicam bilmiyorum oner yapabilecek arkdaslar varsa yardim ederlerse sevinirim birde 9 ay body yaptim ama mide kanamasi gecirdigimden ( 2.5 sene ) once biraktim bodyi ve vucudum kilo aldi simdiden yardimlariniz icin tskler

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 03:52 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 03:45 ----------

Mrb arkadaslar bana yardimci olursaniz sevinirim 1,90 boyundayim 108 kiloyum kilovermek ve kas yapmak sitiyorum ama hangi yag yakici ve proretinler kullanicam bilmiyorum oner yapabilecek arkdaslar varsa yardim ederlerse sevinirim birde 9 ay body yaptim ama mide kanamasi gecirdigimden ( 2.5 sene ) once biraktim bodyi ve vucudum kilo aldi simdiden yardimlariniz icin tskler

L-carnetin kullanmani onermem onun yerine sade turk kahvesi veya sekersiz nescafede icsen ayni mantiga gelir neden kahve diye sorarsan icinde kafein var L-carnetinde ayni seyi vericek ama sana kalmis

Back
Yukarı