Yaptığım Doğrumu ?

kalkan333

Yeni Üye
Arkadaşlar 4 haftadır spor salonunna gidiyorum body de 3. ayıma girdim 3 ay boyunca hep 5 kg lik dumbelllerle çalıştım spor salonunda bu gün 10 kg liklere başladım kısaca çok ağırlık az tekrar yapıyorum amacım fit vücuda sahip olmak değil 10 kg likleri 5 kere kaldırabiliyorum 4x5 yapıyorum sizce 10 kg likle çalışmam doğrumu ?

3.ayına girmişsin daha kaldıracağın ağırlığı arıyorsun ama deneyerek bul denemeden zarar gelmez ama bence piramit şeklinde yap daha sağlıklı olur ilk set 12 tekrar 2.set 10 tekrar 3.set 8 tekrar 4. set 6 tekrar yap bence 6 dan aşağıda inme

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Like
Reactions: Azi
Hahaha :D sağol ama konun başında belirttim spor salonuna gidiyorum. O veriğin linkteki programı 2 ay uyguladım zaten 4 haftadır salona gidiyorum

5 tekrar çok az ve her bölge farklı ağırlıkta çalışılır. Senin mantıkla gidersek Bench Press 70 kilo ile yapıyorsan Barber Curl hareketini de o ağırlıkta yapman gerekecek. Kaldırdığın ağırlıkları gözden geçir. Vücudun her yeri aynı ağırlığı kaldırmaz. Biri daha fazla ağır kaldırırken diğeri daha az ağırlık kaldırır. 3 ayda vücudunu tanıman gerekirdi. Artık daha dikkatli olursun.

benimde senin gibi bir arkadaşım var onun programını ben yaptım amacı basen bölgesini eritmek ve hacim kazanmak aslında vücudu kaldırabilir ama çok zorlamıyordu ağrıyınca kas yırtılır diye korkuyordu :) benim programımda onu yapmak zorunda bıraktım hocaya danıştıktan sonra tabii ki ve verim almaya başladık yavaştan antremandan sonraki gün çalıştığı her yer ağrıdı ama olması gerekende bu. sen nereyi çalışıyosan yapabileceğin kadar yap kolların ağrımamasını bekleme çünkü ağrı olmadan olmaz haa bide 2 aydır 5 kg ile çalışan bi adam en az 10 tekrar yapar sen gittikçe tekrarı arttıracaksın 5 kg ile devam et bence 20 tekrarda kol zorlanmamaya başlayınca bi üst dumbell e geç derim yinede hocalarım daha iyi bilir.

Haklısın o yüzden ağırlık arttırdım yoksa acı hissetmiyorum mesela bu gün özellikle biceps bölgesi çok fena ağrıyo. Kaldırabildiğim en yükseyini kaldırıcam artık acı yoksa başarıda yok

Salona gidiyorsan böyle bir soruyu bize sormak yerine antrönörüne sorsan daha faydalı olacaktır neye göre çalıştığını bilmiyoruz hedefini ve geldiğin yeri bilmiyoruz bu senin sakatlığına bile neden olabilir ayrıca salondaki verilen programndan çıkmamanı öneriyorum.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:59 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:56 ----------

Haklısın o yüzden ağırlık arttırdım yoksa acı hissetmiyorum mesela bu gün özellikle biceps bölgesi çok fena ağrıyo. Kaldırabildiğim en yükseyini kaldırıcam artık acı yoksa başarıda yok

Hayır tabiikide programında burbell curl 4X10 yazıyor ise ve sen bunu 5 kg ile zorlanarak yapıyorsan sakın gidip daha yüksek bir ağırlıkla 2 set 5-6 tekrar gibi yapma programını basabildiğin en yüksek ağırlık ile tamamla.

Öncelikle sağol :) kardeşim ne güzel yazmışsın antrenörün e sor hocanın verdiği program fln salon a bedavaya gidiyorum ve haftada 2 gün k.bakma ama kimsenin şeyinde değilim :D kimse ilgilenmio. Bikere program yazdırıyım dedim adam şınav koymuş abuksubuk şeyler koymuş
o yüzden kendi işimi kendim hallediyom. Sözde 2 tane hoca var

Öncelikle sağol :) kardeşim ne güzel yazmışsın antrenörün e sor hocanın verdiği program fln salon a bedavaya gidiyorum ve haftada 2 gün k.bakma ama kimsenin şeyinde değilim :D kimse ilgilenmio. Bikere program yazdırıyım dedim adam şınav koymuş abuksubuk şeyler koymuş
o yüzden kendi işimi kendim hallediyom. Sözde 2 tane hoca var

Şınav göğüs ağırlıklı birden fazla bölgeyi aynı anda çalıştıran güzel bir harekettir.Bence salondaki hocaları dinlemelisin.Ağırlık konusuna gelince belirli zaman aralıklarıyla artırmanı tavsiye ederim piramit sistemini uygulayarak.Ama bir hafta bir ağırlıkla çalışıp tamam kaldırıyorum ben bunu diyip ağırlık artırma şeklinde değil de,sakatlıklara sebep olmayacak şekilde sindirerek yaparsan senin için daha faydalı olur.

Back
Yukarı