Yapılan hareketlerin açıları

Merhabalar,
Matematik dersinde hoca ödev verdi ve ve günlük hayatta sporla matematiğin ilişkisi ile ilgili ödev hazırlayın dedi.Örneğin matematik-moda gibi ben matematik-fitness'ı seçtim.Araştırdım ama pek birşey bulamadım örneğin göğüs te 30 derece açıyla yapılır vs sizden bu tür şeylerden yarım bekliyorum...

Ornegin:

Yapilan hareketlerin acilarinin degismesi farkli kaslari uyarir (Geometri)
Beslenmede uygulanan diyetlerin makro secenekleri fonksiyon olusturur.

Hareketler Turevlenebilir: Yani farkli hareketlerin farkli turevleri fonksiyon olarak yazilabilir:

Onegin: Squat 4 seti 4x olarak kabul edersek tekrar araligi 10 dersek:

F (kas ustunde etkisi) : 4x.10 o da esittir.
40x tir.

Ancak bu F fonksiyonu baska bir hareketle turevlenebilir. Yani Squattan alinacak etki farkli bir hareketten alinabilir. Buna da

Ornegin : Mesela set sayisi azaltilacak tekrar araligi da azaltilacak ancak verim esit olacak

Leg press 3 set 8 tekrardan 3y.8= 24y bu bizim F fonksiyonumuzu verecek ve kasa ayni etkiyi saglayacak.

Bunu Turevlenebilir fonksiyonle denkleme cevirdigimizde 24y = 40x olacaktir.Yani verim ayni olacaktir. Bu denklemden de cikarimimiz y ile x arasinda yani bir squat ile bir leg press arasindaki baglantiyi (katsayiyi) verecektir.

Umarim cok karisik olmamistir.

yok hocam karışık olmadı fakat bizim ödev slayt şeklinde olacak ve hoca 10 sayfa civarı istedi.Sizin verdiğiniz örnek sadece 1 sayfa olacağı için ben dediğim gibi her hareketi 1 safyada açıklamak istedim. Yani 1 sayfada göğüs hareketi diğer sayfada kol vs...

Değerli Üyemiz;
Lütfen üyelere kullanıcı adları dışında kelimeler kullanarak hitap etmeyiniz. (kardeş, usta, abi, dostum vb. )
Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
Yukarı