Yanlış giden birşeyler var

Merhabalar. 6 aydır antrenman yapıyorum düzenli olarak. Ağırlıklar arttı, özellikle üst tarafım kaslandı. Omuzlar belirgin şekilde güçlendi ve genişledi. Ancak altı ay önce de 94 kiloydum şu anda da 94 kiloyum. Boyum 190. Göbeğim erimedi ve belim incelmedi. Dolayısıyla vücudumdaki değişim gözle farkedilmiyor. Geliştiğimi sadece ben hissedebiliyorum. Çünkü gün içindeki performansım arttı. Gayet güçlü ve zinde hissediyorum kendimi.

3 aydır protein tozu ve bcaa kullanıyorum. Ekmek yemiyorum. Şeker minimum düzeyde. Abur cubur meşrubat yok. Düzenli ve sağlıklı besleniyorum ama bel ve alt göbek bir türlü erimedi. Her antrenman sonunda karın çalışıyorum. Haftada birgün squat ve bir gün de deadlift çalışıyorum. Niye böyle oluyor anlamıyorum.

Ben eskiden istediğim zaman kolayca zayıflayabilen incelebilen biriydim. Supplementler mi sebep oluyo dicem ama aminoasit ve protein bu spor için şart. Kendimi salondaki arkadaşlarla kıyasladığımda moralim bozulmuyor değil. Ama her şartta dinç olmak için spora devam ediyorum. Amacım şov değil sadece fit bir vücut elde etmek o yüzden de belimi inceltmem lazım ama yanlış giden birşeyler olduğunu düşünüyorum. Tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

Kardiyo yapıyorum. Kalorimi de kısıyorum karbonhidrat tüketmediğim için. Beslenmemde zararlı abur cuburlara yer yok. Daha önce de spor geçmişim var arkadaşlar. 9 ayda 95 kilodan 70 kiloya düştüğüm oldu. Hiç bu kadar zorlanmamıştım.

Kardiyo yapıyorum. Kalorimi de kısıyorum karbonhidrat tüketmediğim için. Beslenmemde zararlı abur cuburlara yer yok. Daha önce de spor geçmişim var arkadaşlar. 9 ayda 95 kilodan 70 kiloya düştüğüm oldu. Hiç bu kadar zorlanmamıştım.
Eğer kalori kısıyor ve kilo vermiyorsanız demekki yeteri kadar kısmıyorsunuz. biraz daha kısmayı dene antrenman sisteminizi bilmiyorum ama ben fullbody rutini uygulamaya başladım ve yağ oranıma etkisi olduğunu gözlemledim kişiden kişiye değişir tabiki ama 1 ay fullbody deneyebilirsiniz belki sizede yararı olur.

Bel kismi cok zor erir normal sen kalorini dusuk tut proteinini al idmanini yap kardiyonu yap illaki erir.baktin erimiyor kardiyona 5-10 dk daha ekle baktin bi daha erimiyor.kalorinden kis bu sekilde guzel sonuca ulasirsin tahminimce

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cevabı kendin vermissin...şeker minimum seviyede :) dostum hayatında şeker varsa karbonhidratlar hala makrolarında ana besin kaynağı ise boşa kürek çekiyosun...birinci konu beslenme önce onu çöz sonra gerisi gelir...

Eğer kalori kısıyor ve kilo vermiyorsanız demekki yeteri kadar kısmıyorsunuz. biraz daha kısmayı dene antrenman sisteminizi bilmiyorum ama ben fullbody rutini uygulamaya başladım ve yağ oranıma etkisi olduğunu gözlemledim kişiden kişiye değişir tabiki ama 1 ay fullbody deneyebilirsiniz belki sizede yararı olur.

Aslında bana göre spor fullbody mantığında olmalı. Malesef çok bilmiş hocalar bizleri yanlış yönlendiriyolar. Amaç güçlenmek. İzole hareketlerin bizi yavaşlattığını düşünüyorum ama günlük hayatın telaşı, iş yoğunluğu vs derken hemen yapıp çıkalım mantığıyla hareket ettiğimizden çok yoğunlaşamıyoruz. İşlerim sakinleştikten sonra fullbodye yoğunlaşıcam.[DOUBLEPOST=1493806322][/DOUBLEPOST]
cevabı kendin vermissin...şeker minimum seviyede :) dostum hayatında şeker varsa karbonhidratlar hala makrolarında ana besin kaynağı ise boşa kürek çekiyosun...birinci konu beslenme önce onu çöz sonra gerisi gelir...

Dostum şeker minimum seviyede derken günde içtiğim bir kaç bardak çay içindeki şekerden bahsediyorum. Tatlı yemem, reçel vb yemem. Meşrubat yok. 190 boyunda 94 kilo bi adam için bu kadar şekerin zararı olacağını sanmıyorum. Üzerine spor da yapınca o insülin dengesi ve kalorisinin yandığına şüphe yok. Çünkü ekmek de yemiyorum. Sadece bulgur pilavı tüketiyorum karbonhidrat olarak. Bir de yulafla tüketiyorum. İş hayatım yoğun ve yorucu ve genelde geceleri çalışıyorum. Sıfır şekerle/karbonhidratla ayakta kalmak çok zor. Yakın zamanda 1 ay sıfır şekerle yaşadım. Hayatımın en kötü günleriydi. Rüyamda şekerli çay içtiğimi görüyordum :) Vücudun her şeye ihtiyacı var ama dengeli biçimde olması gerekiyor. Ben tecrübelerimden böyle olduğunu düşünüyorum. 15 yaşındayken kilolu bir çocuktum. O zamanlar 3 ay sıfır şekerle yaşamıştım. Ve üzerine spor yaparak 30 kilo zayıflamıştım. Ama o 3 ay içinde kaç defa bayıldım sayamadım. Karbonhidrat şart ama kararınca ve sağlıklı olanlarından.

Son düzenleme:
insan sıfır şekerle yaşayabilir...senin problemin yüzde %100 makrolarla alakalı...sana siddetle tavsiyem iyi bir spor hocasından veya diyetisyenden yaptığın spora göre makro planlaması alman...bizler diyet yapıyoruz ama aç kalmıyoruz...diyetle - rejimi çok karıştırır insanlar...diyet demek dogru besinleri dogru miktarda almak demek...iyi bir diyet ve kardiyo planı ile yağ yakamıycak insan yoktur...varasada tıbbı müdahale gerekiyorudur.

Merhaba, aşağıya eklediğim ilk videomda kilo vermek için önerdiğim makro dağılımı mevcut. Makro besin dağılımlarını bir süre kaydettikten sonra yazarsan gerekli değişikliklerle ilgili yardımcı olurum.

Back
Yukarı