Yag orani

Arkadaslar boyum 183 kilom 73 bel cevrem 90cm ve internetten olctugumde yag oranim %20 cikiyor sizce de kiloma gore fazla degil mi ? Ne yapmam gerekiyor kilo vermekte istemiyorum hayatim boyunca hep zayiftim bana bi cikis yolu gosterebilecek var mi ?

Arkadaslar boyum 183 kilom 73 bel cevrem 90cm ve internetten olctugumde yag oranim %20 cikiyor sizce de kiloma gore fazla degil mi ? Ne yapmam gerekiyor kilo vermekte istemiyorum hayatim boyunca hep zayiftim bana bi cikis yolu gosterebilecek var mi ?
Aynadaki görüntünden rahatsız değilsen rakamların önemi yok.(Sağlık problemleri olmadığı sürece)

Yağ oranın çok yüksek sana tavsiyem diyet ile yağlarını yak.bence vg ye başla.bu şekilde ilk 6 aylık süreçte belki hem yağ yakar hem kas yaparsın.hem kilonu korur hemde göbeğe elveda dersin.

Bel çevresi bir miktar kemik yapısı ile de alakalıdır . Yağ oranı %10 olup beli 85-90 cm olan insanlar var. Yağ ölçümü bu kadar basit bir olay değil. Bunun ileri yöntemleri var .Kan yoluyla ya da özgül ağırlık yöntemiyle vb . Gerçek anlamda yağ ölçümü oldukça pahalıdır. Ha diyince ölçemezsin. Kemik ağırlığı, kemiğin yapısı, omuz /bel oranı bunların hepsi önemli .En azından bir hastaneye giderek detaylı bir inceleme yaptırabilir ona göre bir beslenme ve idman programı hazırlayabilirsin.[DOUBLEPOST=1534325504][/DOUBLEPOST]2.bir yöntem olarak simetri metodunu kullanabilirsin. Biz buna ilüzyon tekniği diyoruz . Omuz yan başlarını ve kanat bölgeni ne kadar büyütürsen belin o denli ince görünecektir. Ayrıca oblik çalışmamalısın. Beli kalın olan birinin oblik çalışmasına karşıyım . Beli olduğundan çok daha fazla kalın gösterir.

Aynı boy kilolarda kişilerin farklı yağ oranları olabilir bu kiloda boyda beline bakılırsa bana göre daha yüksek yağ oranın bile olabilir. İnternette resimlere bak hangi resme yakından yağ oranın oralardadır rakam girerek ya da tartılarla varılacak bir sonuç değil. Spor yapacaksın, sağlıklı besleneceksin düzelecek.

Back
Yukarı