Yaş 45, biraz zayıflama biraz fitness amaçlı öneriler

Merhaba arkadaşlar. Yaşım 45, bankacı olduğum için hareketsiz bir yaşam tarzım var maalesef. Yine aynı sebeple pek düzenli beslenemiyorum, çok yemek de seçtiğim için (mesela çok az sebze yemeği yerim, peynir hiç yemem, tahıl çok tüketirim) negatif etkisi oluyor. Ayrıca kalıtsal hiper tansiyon sıkıntım var, her gün ilaç alıyorum. Boy 1,76 kilo 83 (1 ay önce çalışmaya başlama öncesi 87 civarı idi). Hakkımdaki kilit noktalar bunlar, öneriler için yeterli olur sanırım. Vücut tipim genel olarak düzgündür, tabi bunda geçmiş yıllarda kısa süreli de olsa yine bu sporu denemiş olmamın katkısı vardır. Kilom birçok insana göre normal olabilir ancak asıl sıkıntım klasik bel çevresindeki yağlanma. Hem sağlığım için hem de görüntü için biraz kilo vermek (hedefim 75 kg) özellikle bu bel çevresindeki simidi yok etmek. Düzensiz ve yetersiz beslendiğim için deneme amaçlı protein tozu ve BCAA almaya başladım (ON Gold Standart Whey ve BigJoy BCAA). Bu yaştan sonra beslenme ve yemek seçme alışkanlığı maalesef düzelmiyor. O yüzden destek alma gereği hissettim. Araştırmama göre bu iki tür desteğin hiper tansiyon sıkıntıma da herhangi bir negatif etkisi yokmuş. Bunlara ilaveten her gün süt içiyor ve bol yoğurt yiyorum. Çalışmada ilk ayım bitti 2. aya geçtim. Bir gün dolu bir gün boş geçiyorum. Bu konuda oldukça kararlıyım, önceki yıllarda hep yarım bırakıp pes ettiğim işi Allah izin verirse amacıma ulaşmadan bırakmayacağım. Dediğim gibi amacım gereksiz kilo ve yağlardan kurtulmak ve düzgün fit (tercihen hafif kaslı) bir fiziğe sahip olmak. Şimdi siz tecrübeli arkadaşlardan ricam, bu tozları nasıl kullanmam daha verimli olur? Ve de nasıl bir çalışma programı önerirsiniz? Özellikle hareketler ve tekrar sayıları bazında. Atıyorum bu ay şunları yap sonraki 2 ay şunları yap gibi. Umarım bu yaşta bu özelliklerle işin zor demez ve yardımcı olacak bilgi ve tecrübeleriniz esirgemezsiniz. Şimdiden teşekkürler.

Back
Yukarı