Yaş 15,boy 1.75, 1.87 olur mu ?

Önerhan

Üye
Arkadaşlar sorum başlıkta net ama içeriğinden bahsedeyim.Söylediğim gibi 1.75 boyundayım ve en az 1.86-1.87 civarı olup vücut geliştirmeye başlamak istiyorum.Sık sık basketbol oynuyorum,günde 1lt süt içiyorum,kahvaltımı genelde düzgün bir şekilde yapıyorum(süt ürünleri vb).Boyum 1.87 civarı olur mu ?

Birde şuan 1.87 civarı olan abilerim 15 yaşında kaç boyundaydı ?

Cevaplarınız bekliyorum :)

Bence basket boy uzatıyo diye bişey yok.Genetiginizden ne kadar boyunuzun uzuyacagı bellidir basket veya yüzme gibi sporlar bunları sadece hızlandırır.

15-16 yaşlarında 1.70 lerdeydim sonra 17ye basınca birden 1.85 civarı oldum 13 yaşımdan beri basketbol oynadım okulda arkadaşlar arasında amatör bir şekilde şu an 1.88 im.

boyun yaşına göre gayet iyi ben 17 yaşındayım 1.78 boyum var şuan

basketbolun bi avantajı kesinlikle olur ama iş genetikte biter yinede genlerinin 3-4 cm

yukarı veya aşağısında kalabilirsin

kizmayin ama sacma bir baslik :D bizde boy konusudna senden fazla bilgili degiliz nerden bilelim boyunun 187 olup olmayacagini genetiginde varsa olursun genetik disindaki etkenler cok az etkili olur boyun yasina gore iyi dahada uzarsin heralde erkeklerin 20li yaslara kadar gelisimin devam ettigi soylenir.

Back
Yukarı