Yaşım 16 salonda verilen programım içeride birkaç sorum olacak teşekkürler..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan keremnv
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba abilerim biraz yeniyim bu işlerde amatör olarak evimde düzenli olarak 5 ay çalıştım ama salona gidince anladım ki evdekı 5 ay salondaki 1 ayın yerini tutmuyor...

1,5 aydır salonda çalışıyorum.

Konuma gelince ilk ay hafif programla başladım ilk ayımı doldurdum 2 ve 3. ayımda yapılacak yeni program verdiler. Ancak bir kaç soru işareti kaldı kafamda programa gelince;

Bir gün ilk programı diğer gün ikinci programı yapıyorum ilk güne göğüs, pazu, arkakol ve önkol diğer güne omuz, kanat, bacak, baldır verildi.

Göğüs:
Machine bench press 4x8
Incline bench press 3x8
Polaris machine 3x8
Dumbell Pullover 3x10

Pazu:
Barbell Curl 4x8
Consantration curl 4x8

Arkakol:
Lat pushdown 4x8
Triceps dips machine 4x8

Önkol:
Wrist Curl 4x10

ikinci program;

Omuz:
Press machine 4x8
Side laterals 4x8

Kanat:
Rowing machine 4x8
Cable rowing 3x8
Lat back pulldown 3x8

Bacak:
Leg press (programdan çıkardım)
Leg extansion 3x8
Leg curl 3x8

Baldır:
Calf machine (programdan çıkardım)

ve mekik, side bent, twist, barfix gibi hareketler. Her gün spor sonrası 10 dakıka koşuyorum yada cardio yapıyorum.
ve leg press ile calf makınesını programımdan çıkardım cunku boy uzamasını durdurup bacak sakatlanmalarını hızlandırıyomuş yaşıma uygun olmadıgı ıcın o ıkı hareket yerıne pazu ve arkakol ekledim sizce sorun olurmu ve diğer hareketler boy uzaması konusunda zararı olurmu diye sorucaktım pazu ve bacak hariç diğer hareketleri 45 50 k.g arasında yapıyorum pazuları ise 25 k.g de yapıyorum bacakları ise 30 35 k.g arasında yapıyorum kilo 65 boy 1,70 yaş 16 yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim...

Back
Yukarı