Yağlanmanıza Veda edin! (Karatay Beslenmesi ile Sağlıklı Beslenmenin Abc si)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZeusS_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@aridata85

Tebrikler, 2 hafta henüz değişim gözlemlemek için erken fakat göz ucuyla ne oluyor diye bakmanın sakıncası yok ;)
Bel ölçünüzüde mutlaka takip edin ;) Aylık bel ölçüsünün değişimi size yağ yakım hızınızı ve başarınızı en iyi gösterecekdir :)

Kolay gelsin :)

Tamam arkadaşlar durduk yere birbirimize gider yapmayalım.

Hangi diyette olursanız olun, aylık değişimi takip etmek en doğru davranış olacaktır.
Kilo yada bel ölçüsü aylık takip edelim, en doğru metoddur!

Zaten yağ yakımına başlayan her kişinin ilk aklına kazıması gereken bir cümle ile ortamı yumuşatıp konuyu bağlıyayım;

"Aylar, yıllar içinde aldığınız kiloları göbekleri, haftalar içinde yok etmeyi beklemeyin" ;)

ben bu dıyetı ozellıkle bu konuda gorup okuyunca denemeye karar verdım,tamamen merakımdan.1,5 ay kadar yaptım bır haftadır eskı duzenıme gerı dondum. zayıflattıgı ve olculerı dusurdugu kesın :) belım 84cm ıdı basladıgımda su an 80.dıger bolgelerden de 1,2cm dustu.kaldırdıgım kılolarda da dusus yasadım.bnm ıcın tek ıyı yanı net bı sekılde baklavalarım ortaya cıktı.belı bu santımlerde tutup kılo alabılırsem tekrar ne mutlu bana :) yag yakımı ıcın,kılo vermek ıcın gercekten kullanılabılır bır yontem olarak gordum,ogrendım.

Olayın özünü arkadaş özetlemiş kilo vermek için iyi ama performas bitik :) kilo vermek için iyi ona dicek lafımız yok ama bodicinin yapıcağı bi diet değil. ağırlık çalışamadıktan sonra ne yapıyım ben o dieti.

Evet kendi fotomdur arkadaşlar, facemde ekli olanlar zaten bilir, orada da şu an kullandığım kendi profil resmim ;)

Arkadaşlar bende 15 şubat - 29 Mart tarihleri arasında bu diyeti 4-4 lük şekilde uyguladım gereksiz hiçbirşey ağzımdan içeriye girmedi.Ve ben kafayı acayip bozmuş durumdaydım.

Boy:181
Kilo:88
Bel:96 Cm İdi.

Bu programı uyguladıktan sonra (hiit cardio ile birlikte)

Boy:181
Kilo:79
Bel:90 Cm idi.
Yüzümdeki tombikliği atmıştım.Güçten kayıp olmadımı derseniz belli bir miktar oldu.Ama bu benim yüzümden oldu.Sporumu doğru dürüst yapmadım.
1 Nisandan itibaren uygulamayı bırakmıştım.Bırakma nedenim öylesine yani bu programa ara vermekti.Sonra inanılmaz derecede yemeğe ekmeğe vurdum dibine..Şu anda 83 Kg olmuşum.Ve 14,04,2012 Yani bugünden itibaren bu beslenmeye tekrardan geri döndüm ve hedefim bu sefer 82 Cm Bel.Umarım 3 ayda (bu sefer cardio olmadan) hafif şekilde ağırlıklarla bu bel seviyesine inmem.

Zeuss hocamada ayrı bir teşekkür etmeyi borç bilirim.Sağolsun gerçekten benimle ilgilendi.

Sadece sormak istediğim benim hocama ; siz boş kaldıkça müsade buldukça buraya çeşit çeşit yiyecekleri ekleyebilir misiniz ? Örneğin; akşam yemeğinde güzelce pişirilmiş nohut yanında salata + yanına doymuyorsanız bulgur pilavı işte veyahutta öğlen yemeğinde şöle güzelce kızartılmış tavuk göğsü ( sadece tereyağında) + yanına ayran + pilav gibisindne şeyleri ekleyebilirseniz herkes için çok daha iyi olur. Ben yavaşa yavaş ne yesem diye düşünüyorum ve bulamıyorum.Önemli olan bu beslenmeyi zevkli hale getirdiğimiz sürece kilo verebiliriz.

Ben teşekkür ederim arkadaşlar elimden geldiği kadar, bildiğimiz kadar tabi ki yardımcı olacağız.

Foto konusunda bende çok dertliyim, kendi başlığıma bile adam gibi bir before-after koyamadım.
Kaliteli makinası olan bir arkadaşdan yakın zamanda foto çekindim işte, afterı hallettikde before yok elde :D
Eski foto albümlerimi karışırıyorum işte pc de şöyle o 92 belimi gösteren tosuncuk gibi bir fotomu arıyorum ;)

Yani o yemek-öğün olayı evet benimde aklımda var, senin anlıyacağın adam gibi bir makina olsa neler yapmıyacağımda ;)

Ama bütün bu istekler kafamın bir köşesinde arkadaşlar, hem zaman hem imkanlarımı zorlayıp bütün bunlara elimden geldiğince karşılık getirmeye çalışacağım ;)
Ama şunun sözünü verebilirim size, temmuzun ilk haftasından sonra ne zaman sıkıntım var ne de para-kaliteli makine vb.
Temmuzdan sonra bütün bu dediklerinizin sözünü verebilirim.

Yanlız şöylede bir şey var, ben artık karatayı biraz terkedeğim gibi gözüküyor çünkü çok define oldum çok kurudum ve aşırı küçüldüm, geçen fotolarıma baktık da sultamehmedle ;)
Rezilliğimi tartışdık biraz, acil sağlam bir hacim programına başla artık dedi.
Haklı! baklava göreceğiz diye abarttık olayı... :D

Herkese başarılar :)

ZeusS bir günlük açıp. Hacimlenme beslenme, antrenman programını yazmanı öneririm forumun bilgilenmesi açısından. Hemde şu an ki define halini koyup. Günlüğünde fotoğraf güncelleyerek gelişimini takip edebiliriz.. :)

Ben 1-2 hafta çok ağır diyet yapıp iyi kilo verdim ama artık gına geldiği için bırakacaktım diyeti, taa ki bu başlığı görene kadar. Bu başlıktaki Yağlanma yapmayan Sağlıklı Besinler'i görüp bari şunlarla besleneyim de verdiğim kiloları geri almayayım dedim son 2 haftadır 1 gün ağır diyet 1 gün de sağlık protein sağlıklı karbonhidrat alıyorum, ekmeği bıraktım, kola gibi saçma sapan şeyleri görünce sinirlerim bozulur hale geldi boşu boşuna ne şekerli ne tuzlu şeyleri yiyorum. Dolaptaki meyve sularını bile attım meyveden çok şeker suyu olduğu için. Ama gelin görün ki karnım hep doyuyor hep de güzel yemekler yiyorum.
Her 2 günde bir yediğim fırında tavuk gibi ağır yemeklerin ipinin ucunu fazla kaçırdığımı düşündüğüm için 2 hafta önceki ağır diyete göre çok şişmanladığımı düşünüyordum çünkü çok yiyordum hatta eskisinden de çok. Ama bugünkü fotoğraflarımı 2 hafta önce ağır diyetten sonraki fotoğraflarımla karşılaştırdım ve yeniden yağlanmak yerine ciddi yağ yaktığımı fark ettim. Üstelik ağır diyet yaparken spor da yapıyordum son 2 haftadır çok az spor yaptım. Anlayacağınız burda bahsi geçen sağlıklı yemekleri herkese tavsiye ediyorum tıka basa yiyorsunuz ama yağ yakıyorsunuz çünkü Karatay hocanın dediği gibi insan vücudu normalde %5 yağ oranına sahiptir ve sağlıksız besinleri terk ettiğinizde vücut kendini bu hale sokmaya çalışır.
Zeus sana bir sorum olacak ben genel olarak bezelye tüketiyorum bezelyede sorun yok dimi? :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:52 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:49 ----------

Bir de söylemeden edemeyeceğim uzun zaman önce sigarayı bırakmıştım sigarayı bıraktıktan sonraki o kazanma hissi önceden yediğim sağlıksız gıdaları bıraktığımda da kendini gösteriyor bu da insana güç veriyor. Bundan 1 ay önce biri bana bir daha yemeğin yanında ekmek yemeyeceksin dediğinde hayatta inanmazdım şimdi o kadar kolay geliyor ki ekmek yememek sanki bugüne kadar hiç ekmek yememişim gibi :)

@Dynamo

Kardeşim günlük evet açacağım, ama hacimlenme programımda öyle millete tavsiye verecek kadar takılamam, çünkü yağ yakımı tamam eyvalla ama antreman-hacim alma konusunda daha çok eksiğim var!
Bende Ekreme, sezere, yavuza soruyorum yani ;)

Mesela şöyle söyleyeyim, şuan ölçü olarak senden gerideyim...
Bir zamanlar 100+ göğüsüm vardı definasyonla kurudukça çok küçüldüm...
Kolum zaten içler acısı, biliyorsun sakatlandım kolum hala 36da kaldı...
Zaten profil fotomdan da belli oluyordur, ne kadar kuru olduğum...
Durum içler acısı yani :D

Sonuç olarak evet günlük açacağım, fotoda koyacağım, izlediğim programlarıda koyacağım ama sadece günlük niteliğinde olur...
Çıkıp da soru soran birine pek bir cevap yazmam...
Önce kendimizi bir şeye benzetelimde, sonrası sonra ;)

@asit1212

Tebrikler, kendi gözlem ve denemenizle yağ yakımının aslında ne kadar kolay olduğunu ve aç kalmadan yağ yakılabileceğini tecrübe etmişsiniz :)

Bezelyede bir sıkıntı yok ama biraz daha proteini yüksek olan kurufasülye-mercimek-nohutu tercih etmekde fayda var diye düşünüyorum ;)

En iyisini yaptın sen bence. İlk önce yağları attın. Ben keşke diyorum ilk yağları tamamen temizleyip sonra hacim çalışsaydım. Şimdi yağları yakmakla ugraşıyoruz..

Neyse off topic yapmayalım.

En iyisini yaptın sen bence. İlk önce yağları attın. Ben keşke diyorum ilk yağları tamamen temizleyip sonra hacim çalışsaydım. Şimdi yağları yakmakla ugraşıyoruz..

Neyse off topic yapmayalım.

Tabi ki, en azından şu oldu benim için, en kuru halimdeki gerçek kas ölçümü gördüm, bu işe başlarken nerede olduğumu kavramam için güzel oldu...
Yani kendimi kandıracak yağlı ölçülerim yok, küçükmüyüm evet küçüğüm ama rahatım kendime karşı reelim ;)

Evet arkadaslar bir haftayi daha geride biraktim ve karatay beslenmemin ücüncü haftasindayim. Gecen hafta belimi ölctügümde 111 idi simdi 109 olmus. Su ana kadar toplam vermis oldugum kilo 3.6kg. Ayrica kilo verdikce motivasyonumda artiyor. Su ana kadar tartida göremedigim kilomdayim. Karatay beslenmesinden önce 96.5kg idim. Simdi ise 92.9kg.

@Dynamo

Kardeşim günlük evet açacağım, ama hacimlenme programımda öyle millete tavsiye verecek kadar takılamam, çünkü yağ yakımı tamam eyvalla ama antreman-hacim alma konusunda daha çok eksiğim var!
Bende Ekreme, sezere, yavuza soruyorum yani ;)

Mesela şöyle söyleyeyim, şuan ölçü olarak senden gerideyim...
Bir zamanlar 100+ göğüsüm vardı definasyonla kurudukça çok küçüldüm...
Kolum zaten içler acısı, biliyorsun sakatlandım kolum hala 36da kaldı...
Zaten profil fotomdan da belli oluyordur, ne kadar kuru olduğum...
Durum içler acısı yani :D

Sonuç olarak evet günlük açacağım, fotoda koyacağım, izlediğim programlarıda koyacağım ama sadece günlük niteliğinde olur...
Çıkıp da soru soran birine pek bir cevap yazmam...
Önce kendimizi bir şeye benzetelimde, sonrası sonra ;)

@asit1212

Tebrikler, kendi gözlem ve denemenizle yağ yakımının aslında ne kadar kolay olduğunu ve aç kalmadan yağ yakılabileceğini tecrübe etmişsiniz :)

Bezelyede bir sıkıntı yok ama biraz daha proteini yüksek olan kurufasülye-mercimek-nohutu tercih etmekde fayda var diye düşünüyorum ;)

hacim dönemi için beslenme programın nasıl olucak peki?

Günlüğümde olacak sevgili Çağlaryıldız, çoğunlukla foto şeklinde olacak...
Günlüğü bütün günlük niteliğinde düşünüyorum beslenme ve ant günlüğü şeklinde...

Bakalım bu gece açacağım üşenmezsem, yada yarına da kala bilir yada şu yeni ayın ilk haftasını bitirir kullandığım programı dener öyle açarım...
Bende bilmiyorum yani ya nasip diyelim :)

O besinlerin yağını geçtim kendileri bile soya zaten, gerçek kasap sosisi bulabiliyorsan tabi ki yiyin...
Keto beslenmelerde soya yok arkadaşlar !

Ama başka beslenme şekillerinde var tabi ki...

Bu beslenmeyi ketojenik diyetle karistiriyor millet ketoda domates ve havuc ayran yogurt yoktur karatayda butun sebzeler ayran yogurt sut ve bakliyatlar serbesttir ekmek olmayan her diyeti ketojenik sanmayalim keto ap ayri bisey

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı