- Çeşitli sebze ve meyvelerde askorbik asit miktarları:
Kuşburnu, 0,450 gramla C vitamini açısından en zengin sebzelerdendir.
Limon C vitamini açıından en zengin meyvelerdendir.

Yeşil sivri
biberde 0,100 g. C vitamini bulunur.
Karnabahar ve
kara lahana da C vitamini açısından zengin bitkilerdendir.
Sebze-meyveAskorbik asit (g/100g)Kuşburnu0,450
Maydanoz0,180
Şalgam yaprağı0,130
Asma yaprağı0,120Yeşil
sivri biber0,100
Kara lahana0,094
Kivi0,090
Karnabahar0,080
Ispanak0,050
Çilek0,070
Kızılcık0,055
Portakal0,050
Limon0,050
Lahana0,042
Greyfurt0,043
Mandalina0,030
Şeftali0,028
Domates0,023
Ahududu0,022
Böğürtlen0,020
Taze fasulye0,020
Patates0,016
(Verilen rakamlar çeşitli
türlerin ortalamasıdır.)
Sebze ve meyvelerin askorbik asit değeri türüne, yetiştiği toprağa,
iklime ve olgunluk derecesine göre değişir. Genellikle ham meyve ve sebze iyice olgunlaşmışından daha çok askorbik asit içerir. Yine
güneş ışığından çok yararlanan
bitkilerin askorbik asit değeri az olanlardan daha yüksektir.