şimdi bu yağlarını kas sanan adeamlar varya, onların konuşması olmuş sanırım biraz.
soylu vücudun hem çok iyi, hem yağlı olamaz. git koş, beslenmeni düzelmedikçe, olan kaslarınında zamanla azaldığını ve yağ yakımının zorlaştığını farkedersin.
yağ ve kas arasındakı farki bilmiyorsanız en basit şöyle söyleyim, kolunuzu sağa doğru direk yan olarak kaldırın oynayan lifleri damarları görüyorsanız yağ miktarınızın azlığından söz edebiliriz.
kaldıki, bu forum bodybuilding forumudur ve buradaki neredeyse koşu yapan herkez , body de yapmaktadır.
uygun nabız aralığını sadece duymuşsunuz , o kadar. bu konu ile ilgili bildiğiniz tek şey bu, bu uygun nabız aralığı dediğiniz şeydeki vücudun enerji seçimini nereden yaptığını, ne kadar süreyle devam ettiğini, araştıtırsanız, SQUAT ve DEATHLIFT ( basit 2 örnek) sırasında uygun nabıza oturdugunuz yerden 20 dakka devam ettiğinizi farkedeceksiniz, artan kas miktarına bağlı olarakta bazal metabolizma hızlanıcak , bir taşla 3-4 kuş aslında. ( artan testosteron seviyesinin erkek vücuduna faydalarını sayma ma gerek varmı? serdar aktolga da bunu söylüyor sık sık)
özellikle kas kütlesi az, yeni başlayan ve göbek sorunu yaşayan arkadaşlara söylüyorum. kardiyou ilk planda tutmayın, ilk planda maximum kas kütlesi kazanım programlarıyla uğraşın, kardiyodan çok daha fazla kilo verdiğinizi göreceksiniz.
burda da gördüğün üzere özellikle belirttiğim yerler var. ayrıca herkez için aynı kaide geçerli olmasada, çoğu kişi için diyetisyenlerin ve doktorların söylediği şeyi tekrarlıyorum "yağ yakmak için kas kütlenizi arttırmak zorundasınız" ( kas kütlesi derken hemen büyüdüğünüzü hayal etmiyorsunuz umarım? )
Bu konu hangi dövüş sanatını öğreneyim de daha iyi adam döverim tadında olmuş.
zerre alakası yokki ikisinin, neyi ispatlamaya çalışıyorsun.
varsa mantıklı argümanın koy.
koşunca şu oluyor de, bundan, şundan dolayı glikojen depoları enerji kaynaklarını şunlardan seçiyor de, hormonal değişikler böyle böyle oluyor de, katabolizmayı şu şekilde koruyorum de.
biz burada hiçbirşeyi %100 doğru yada %100 yanlış olarak lanse etmiyoruz, edemeyiz, herkezin vücudu değişikliklikler gösterebilir , değişkendir ama eğilimde eşit değildir asla. yani body de kesin ve netler yoktur, ihtimaller, gen yapısı, vesaire ( aromotaz ve 5-ar aktivitesinin vücut tipiyle alakası , yağ yakımının hızlı yada kolay olması gibi, tıbbi terimlere bayılıyorsunuz ya ondan yazdım ) insanların + yada - yorumları önemlidir. ( arotaz ve 5 ar üzerine araştırmalarım sadece kendi gözlemlerimdir, destekleyen birsürü tıbbı çalışmada var, mesela bazı kürlerde saç artışı olurken, aynı küre giren birisinde saç dökülmesi olması gibi, yine aynı şekilde aromotaz ve 5 ar nin faaliyeti dolayısıyla vücudun yağ ve su tutar bir yapıda olması, yada olmaması )
http://www.ctf.edu.tr/anabilimdallari/pdf/166/Gonad_Hormonlar.pdf
http://www.folikul.com/forum/index.php?topic=832.0
http://www.ttb.org.tr/STED/sted0500/050010.html
bunları niye yazdım? yağ yakma konusundaki dht ve ostrojenın vücut tipleriyle alakası, yağ yakma durumlarının kas miktarıyla alakasını bir nebze bağlayabilmek için. hani senin soracağını tahmin ettiğim için.
6 senedir performans arttırıcılarla ilgili, baya bir araştırma, çalışma okudum, küçük çapta kendimde çalışmalar yaptım.
yazıları baştan sağma yazınca bir hışımla topiğe girip ayar verdiğinizi mi zannediyorsunuz?
yine araştırmalarım sonucu söylemek istiyorum, dediğim gibi bazı steroidleri yada body çalışmalarını sadece yağ yakımını , kas yapmasını bırak, kişideki psikolojik ve fizyolojik değişikleride araştırmak için yaparım. yani zaman zaman yardım etmeye çalışmaktan daha çok bu işe ilgi duyduğumdan dolayı yaparım. ayrıca forumda hiçbir mesajımda kesinlik belirten birşey yoktur, hepsinde "olabilir, araştırmalar böyle gösteriyor, değişir" şeklinde konuşuyorum.
Burada zayıflamak isteyenler BB yapmalıdır ,neden koşuyorsunuz mantığı çıkıyor.Oysa BB kalbi ve iskelet sistemini yorar.Kolay bir spor değil BB.
body buildingin kemik dansitesine etkilerinden haberin varmı? sen burada kaç tane 80 + spora yeni başlamış adama günlerce jog yaptırabileceğini düşünüyorsun uygun şekilde ( intervali saymıyorum dahi )
kendin muay thai yapıp, kemiklerin belli yerlerine kalsiyum depolatıp buraları sertleştirirken bu çok mu sağlıklı oluyor?
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/omuzlar-n-geni-lemesi-kemiklerin-t2848.html?p=121662
the effect of body building on bone ..
http://www.cshd.org.tr/?fullTextId=268
bu da zane amcam
http://i.ytimg.com/vi/XQLVyIfimok/0.jpg
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:12 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:32 ----------
uzun jogların testosterone düşürdüğnüü kanıtlayan bir çalışma varmı onu arıyorum bulursam onuda ekleyeceğim.
bulamadım ama farklıları var.
http://www.springerlink.com/content/c7ad3uc5bxjuk5bu/
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0KFY/is_5_20/ai_98539212/
http://www.rsdnation.com/node/129197
anahtar kelimeler : reduces testesterone, supress testosterone , testosterone and body fat, how to boost testosterone.