Yağ Yakımı-Kilo Kaybı-Yağ Oranı Düşürme

zebermik

Üye
Arkadaşlar selam;
Öncelikle kendimden bahsedeyim. Boy 1,84 kilo 100 Yağ oranı %27. Eskiden yaklaşık 10 yıllık bir vücut geliştirme geçmişim mevcut. Ancak şu pandemi, yoğun iş temposu vs. kilo ve yağ kontrolden çıkmış bulunmakta ve acilen bu durumdan kurtulmak istiyorum. Bugün itibariyle spor salonuna yazıldım. Daha öncesinde bu kadar kilolu olmadığım için kilo verme konusunda fazla bilgi sahibi değilim.
Kafamda beslenme hariç spor salonunda yapmam gereken bir plan oluşturdum. Ancak doğruluğunu ya da yanlışlığını sizinle de paylaşmak, tartışmak istedim.
Şöyle;
Haftada 5-6 gün diye düşünüyorum.
İlk gün full body ağırlık antrenmanı ardından HIIT kardiyo,
İkinci gün daha uzun süreli HIIT kardiyo antrenmanı,
Üçüncü gün off gün,
Dördüncü gün full body ağırlık antrenmanı ardından HIIT kardiyo,
Beşinci gün daha uzun süreli HIIT kardiyo antrenmanı,
Zaman olursa, belli haftalarda 6. Gün de daha uzun süreli düşük tempo kardiyo antrenmanı. Ayrıca işimden dolayı salona saat 8-8.30 gibi gidebiliyorum.
Yorumlamanızı, doğru ya da yanlış bildiğim, düşündüğüm konu üzerinden bir tartışma, fikir alış-verişi yapabilir miyiz?

Teşekkürler

Son düzenleme:
Mümkünse fullbody arada 1 gün off bırakarak haftada 3 gün olsun, kardiyo da antrenman sonrası olabilir. Kilo vermenin tek formülü kalori açığı.
Teşekkür ederim düşüncen için full body kardiyo antrenmanı sonrası off yapıyorum. Haftada 3 gün yeterli midir? Beslenmeyi düzene soktuğumuzu varsayarak konuşuyorum.

Back
Yukarı