PapillonV
Üye
Daha önce birkaç sporla ilgilendim. Lisenin başında çok cılız biriydim, sonra birden kilo aldım. Yani ektomorf iken endomorfa dönüştüm garip bir şekilde... Her neyse, boyum kısa 165'im kilom 71, yağ oranım tahminimce %24-26 arasıdır en fazla. Ama pek kilolu durmuyorum sanırım sorduğum herkes abartıyorsun diyor (Bence bi 8-10 kilo vermem lazım daha doğrusu %15 yağ oranının altına inmem gerek sağlıksız ve hızımı azaltıyor aslında boksörüm ama ara verdim). Soracağım şey şu, hangi sporu seçmeliyim? Bodybuilding, Crossfit yoksa sabah koşuları ile mi başlayayım? Günde tek öğün yemek yiyorum ihtiyacım 2200 kalori civarı olması lazım ben 1200 falan alıyorum pek açlık falan da hissetmiyorum böyle devam edeyim mi yoksa bu beslenme zarar mı verir? Çok su içerim, pek sağlıklı beslenmiyorum ne yazık ki. Boksa devam et demeyin o kilo falan verdirmiyor
Şu an daha çok koşu ile yağ yakma mı yoksa body ile kas kütlesi oluşturup daha fazla kasın kendi kendine yağ yakmasını mı sağlamalıyım kısmına takılıyım.