yağ yakımı durması.

Konusu 'Yağ Yakımı ve Kilo Verme' forumundadır ve Coyote tarafından 17 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 9 üye.
  1. deathlifter
    Offline

    deathlifter Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.416
    Beğenileri:
    2.739
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    bilgisayar muhendisi
    Yer:
    istanbul
    Bence bunlara ek olarak değişik hareketler de denemeliyiz. Mesela burpee diye bir hareket var. Kısa sürede adamın pestilini çıkarır. Mesela bir gün kardiyo yerine böyle kısa süren ama daha yorucu hareketler denenebilir. Ben düşünüyorum. Mesela bir kardiyo günü kardiyoyu hafif tutup bu tip birkaç hareket denenebilir. Sürekli ağırlık kaldır koş kaldır koş ... bir süre sonra hem sıkmaya başlıyor hem de vücut alışıyor.

    Uzun kardiyo derken hız ve zaman olarak nasıl ayarlamayı planlıyorsunuz? Ben intervalden öncde 50dk-1saat kosardim,
    hız olarak yavas yavas arrtıtıp 11 - 11.5 km/s de yaklasık 30dk kosardim sonra da yavas yavas hızı dusururdum. İyi bir kondüsyon ve nefes sağladı ama başka bir şey sağlamadı define olmadığım gibi çok kişi tarafından kasları azalttığım yönünde yorumlar almıştım.
     
    Son düzenleme: 2 Haziran 2009
  2. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Ben daha fazla sertlik kullanıyorum, örnek vermek gerekirse

    30 dakikalık çalışmam nasıl oluyor?

    guzelce esnedikten sonra 5-7 dakika kan akışını arttırmak ve ısınma sağlamak amacıyla dakika- pedal devri 130-120 seviyelerinde pedal çeviririm.

    Nabzım hızlandıgı anda koşu bandına cıkarım ve

    6.5 km hız ile 1 dakika yürüdükten sonra 17-16 km hız ile 1 dakika veya 1 dakika 15 saniye depar atarım, arkasından 20 derece eğime 7 km hız ile tırmanışa geçerim ve bunun ardından 1-1.30 dakika düz yolda 4-5 km hız ile yürürüm. Bu bir set ve ben bunu bazen 7-8 defa tekrarlarım.

    İkinci stratejimde ise 4 dakika bisiklet + 1 dakika 16 km hız ile sprint bu bir set ve ben bunu 7-8 set uygularım. Arada sırada yokuş tırmanışlarıda ekliyorum programıma.

    Yukarıdaki son 4-5 km hıza dusmemin sebebi diğer sete hazırlanırken glikojen toplanmasını sağlamak ve nabzımın normale dusmesını sağlamak.


    Bazen sprint sürelerini kısaltarak maksimum hıza çıkıyorum. 20 km ile 20-25 saniye depar atmak gibi.

    Oldukça zorlu bir program uyguluyorum ve benim amacım zaten body fitness. Boyum kısa olduğu için (1.66) kemiklerimde ince yapılı olduğundan dolayı Zaten ortaya çıkaracağım kas kütlesi bana oldukça fazla iyi gorunmemi sağlayacaktır.

    Yani tek amacım yağsız bir beden yapısına kavusabilmek ve bu forumumuda uzun yıllar koruyabilmek.

    O yuzden daha sert kardiolara basvurma sebebim budur.
     
  3. donnie_brasco
    Offline

    donnie_brasco Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2009
    Mesajlar:
    138
    Beğenileri:
    164
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşların bahsettiği gibi bencede bir platoya girmişsin. Sanırım vücut yapında yapılan değişikliklere kolay adapte oluyor. Bence diettede bi takım değişiklikler yap atkins diyeti diye birşey duydum. Karbonhidratları tamamen sıfırlayan bir diyet. Bu durumda vücut sanırım tamamen yağ yakımına odaklanıyormuş. Ben de tam bilgili değilim ama bi araştırmanı öneririm.
     
  4. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Plato olduğunu dusunmuyorum.

    15 gun öncesi ölçümü ile şu an ölçüm arasındaki fark 2cm. Yani şu anda bel çevrem 90 santime düştü. Hocada bu durum karşısında şaşırmış durumda. Cunku yağ yanarken kaslar gelişiyor şu anda.

    Çunku bütün ölçülerim büyürken, belim incelmiş durumda ve henüz hala bir diyet yapmış değilim. Sadece yağı olabildiğince azaltarak karbohidratıda kaliteli besinlerden karsılıyorum. Protein alımı gunluk 100-150 gram kadar.

    Ağırlık çalışmalarına baslarken 6 aylık kardio dan sonra 31 cm kol 100 cm göğüs ve 100 cm bel çevresi idi.

    Şu anda 35 cm kol 107 cm göğüs ve 90 cm bel çevresindeyim. 4. aya giriyorum ve butun alt yapım değişti. Salona baslarken Kaldırdıgım ağırlıkların 2.5 katına çıktım.

    Bu şekilde biraz yavaş ilerliyorum sanırım ancak gerçekten gözle görülür bir değişim olduğu kesin.

    Atkins gibi diyetler ketojenik diyetlerdendir ve ketojenesis bir sporcunun pek tercih etmemesi gereken bir durum ve kesinlikle doktor kontrolünde olmalı yada olmamalı.

    Meyve sebze ve kaliteli karbohidrat içermeyen bir yağ yakımı programı, şok diyet kapsamındadır ve spora ara verildiği anda yada kış döneminde kesinlikle aşırı yağlanmaya sebebiyet verebilir. Tabi aranızda kışın diyet yapabilen birisi varsa sıcak memleketlerde yaşayanlardan bahsetmiyorum böyle bir sorunla karsılaşacağını dusunmem.

    Ben biraz daha derin dusunerek, henüz bir kısıtlandırılmış bir beslenme programı uygulamadan, duzenli kardio ve beslenme ile 11 ay gibi bir sürede uzun bir yol aldım.

    Buradaki amaç bilincsizce hareket etmemekti. Yeterince bilgi sahibi olduğumu hissetmediğim için ve bu siteyi takip ederek ve doktor kontrolünden de geçerek belirli bir yolu aldım.

    Ben bu işi yeterince ciddiye aldığım için yavas kilo verdim. Zaten çevremdeki insanların düştüğü durumu gorunce (bilinçsizlik ornekleri) daha fazla telaş ederek doğru yolda olduğuma emin olarak yol aldım.

    Cunku 2 ayda kilo veripte, bunu çok kısa bir sürede geri alan bir çok insanla muattap oldum.

    Ancak çeşitli öneriler var.

    Hocam yaptığımın doğru olduğuna katılmıyordu ancak bu aksam olcumlerinden sonra oda 3 ayda böyle olabileceğine ihtimal vermedi ve benim ekstra birşeyler kullandıgımı dahi dusundu. Ancak asla su ana kadar ekstra bir urun kullanmadım.

    Ancak hiç birşekilde bunyeme kafein haric baska birşey girmedi.

    Yani aslında, Sistem gayet işe yarar bir sistem fakat yağ yakımı ilk başlarda gayet zor oluyor.

    Bazen bir kilogram yanması bile 2-3 ayı bulabiliyor kast edilen sağlıksız beslenerek değil, gayet dengeli ve sağlıklı beslenerek.

    Sporculuk sabır isteyen bir uğraş olduğu için gerekli sabır ve azimi gösteriyorum.

    Tabiki bizler insanız ve bazı zaaflarımız ve isteklerimiz olduğu kesin.

    Eğer bende diğer insanlar gibi olmuyor bu iş deyip vazgeçseydım daha kısa ve kolay yollara ilaç ve kimyasal maddelere bulaşsaydım bu sabırı göstermeseydim bu bilince ulaşamayacak ve su içsem yarıyor gibisinden saçma beyanatarda bulunacaktım.

    Ancak her sey tecrübe ile oğreniliyor.

    Kısa vadeli dusunmek ile uzun vadeli dusunmek arasında binlerce defa fark var.
     
  5. donnie_brasco
    Offline

    donnie_brasco Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2009
    Mesajlar:
    138
    Beğenileri:
    164
    Ödül Puanları:
    0
    Gördüğüm kadarıyla gayet azimlisin ve araştırıyorsun. Bu durumda başarı kaçınılmaz ben sadece biraz daha sabır diyorum son olarak.
     
  6. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Sabır çok önemli, tabiki sayın brasco. İmkanlarda bu durumda sureyi kısaltmaya el veriyor.

    Kardioya eğer direk ağırlık çalışmaları ile baslasaydım belki daha fazla yağ atabilirdim.

    Ağırlık çalışması yağ atımına çok iyi katkı sağlıyor çünkü.

    Benim uyguladıgım yöntem kısaca enerji açığı yaratarak bu sayede ortaya çıkan enerji açıgının yağdan karşılanmasını sağlamak. Tabi buda uçuk miktarlarda olmuyor.

    Gunluk alınan enerjinin onda biri veya onda ikisi kadar bir açık yaratılırsa, buda yağ atmaya yeterince yardımcı oluyor.

    Yavas olan BMR nin dahada yavaslamamasını sağlıyorum böylece.

    Neticede vücudum bir fabrika gibi değil bir atölye gibi çalışıyor.

    İşte insanlar böyledir Fabrika ve atölye :)

    Eğer cok hızlı bir metabolizmam olsaydı bu sure belki yarıya inebilirdi kaldıki zaten hiç yağlanmamış dahi olabilirdim.

    Neyse ben pes etmek niyetinde de değilim çalışmaya elbette sonuna kadar devam edicem. Kışa girerken çok iyi bir şekilde girerek en azından gelecek sene sonunda tam olarak istediğim formu yakalamış olurum.
     
  7. deathlifter
    Offline

    deathlifter Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.416
    Beğenileri:
    2.739
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    bilgisayar muhendisi
    Yer:
    istanbul
    Atkins diyeti sacmalik. Cok hizli kilo verirsiniz sevinirsiniz sonra da geri alirsiniz. Bircok da zarari var. Hele sporcular icin tamamen ters. Karb sız olmaz bu is. Yag yakmak icin karb da gerekir.
     
    Coyote bunu beğendi.
  8. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Aslında atkins diyeti tam olarak saçmalık değil ancak bir takım sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

    Atkins diyetinin işleyişi tam olarak bu şekildedir.

    kan dolaşımında keton adı verilen, aynı asit ya da baz gibi belirli bazı kimsayal özelliklere sahip bir fonksiyonel grubu içeren bileşiklerin derişiminin normalin üstünde olmasına ketosis denir. hepimizin en iyi bildiği keton aseton'dur.

    ketosis'in sebepleri birbirlerinden farklı olan türleri vardır. fazla alkol tüketiminden, şeker hastalığından ya da uzun süreli açlık veya düşük karbonhidrat içeren diyetlerden kaynaklabilir.

    glikoz insan bedeni için yeri doldurulamaz bir maddedir. özellikle beyin, retina ve böbrekler temel enerji ihtiyaçlarını glikoz ile karşılarlar. beyin ketonları enerji elde etmekte kullanabilir ama glikoz olmadan yaşayamaz zira sinir hücrelerinin uzun ve ince aksonları keton yıkımının gerçekleştiği merkezdeki mitokondrilere uzakta, enerjilerinin çoğunu glikozu laktik aside yıkarak oksijensiz solunum yoluyla karşılamaktadırlar. ayrıca kandaki glikoz oranı beden dengesinde de oldukça önemlidir ve düşük karbonhidrat içeren diyetlerde ya da açlıkta, glikoz seviyesinin belirli bir düzeyin altına inmesi ve eldeki glikojen stoklarının da tükenmesi sonucu çokça karaciğer ve biraz da böbrekler, iskelet kasları ve beyinde aminoasitler ve gliserol'den glikoz sentezlenir (bkz: gluconeogenesis). glikoliz'in beden içerisinde tersinir olmayan bir kaç adımı dışında neredeyse tersi olan ve aynı adımlarda aynı enzimlerle katalize edilen bu süreçte enerji kaynağı olarak yağ asitleri ile hammadde olarak kas proteinleri kullanılırlar. karaciğer bir yandan glikoz stoğunu yerine koyarken bir yandan da yağ asitlerini karbondioksit ve suya kadar yıkmaz, diğer hücrelerin enerji ihtiyacını karşılamak üzre keton formunda kana verir. kalp ve kas hücreleri ile beyin, glikozun yokluğunda bu ketonları asetil koenzim a formuna dönüştürerek enerji kaynağı olarak kullanabilirler.

    şeker hastalığında ketozis, glikozun enerj kaynağı olarak kullanılamaması yüzünden oluşur.

    alkol kaynaklı ketoasidozis ise ketonlar alkol metabolizmasının ürünü olarak ortaya çıkarlar. zaten bedenin glikoz eksikliği yüzünden zorluk yaşadığı açlık dönemlerinde alkol alımı da çok tehlikeli sonuçlara yolaçabilir zira alkol, karaciğerde gerçekleşen protein ve gliserolden glikoz yapma sürecini durdurarak kan şekerinin iyice düşmesine, beyin ve böbreklerin birincil enerji kaynaklarından yoksun kalmasına sebep olur. (bkz: aç karnına içmek)

    uzun süren ketozis karaciğerde büyüme, böbrek hastalıkları, böbrek taşı, zihinsel faaliyetlerde düşüş, kas ve kemik dokusu kaybı, kalp hastalıkları gibi sorunlara hatta ölüme kadar giden koma haline yolaçabilir.

    bedenin canlılığını sürdürebilmek için açlık ile mücadelede kullandığı metabolik aktiviteleri kilo vermek için kullanmayı düşünmek akıllıca, ancak çok daha sağlıklı yollar varken estetik kaygılarla bu yöntemi kullanmak ise oldukça gereksiz ve sağlıkla oynamaktan başka birşey olamaz.
     
    tuncmen ve deathlifter bunu beğendi.
  9. deathlifter
    Offline

    deathlifter Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.416
    Beğenileri:
    2.739
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    bilgisayar muhendisi
    Yer:
    istanbul
    Dambıl kaldırdık koştuk barbıll kaldırdık bisiklete bindik. Bunu çoğumuz en az 2-3 yıl belki daha fazla yaptık. Bir işe yaradı sonuçta. Ama olay monotonlaştı. Hep aynı şeyler. Vücut alıştı. Tepki vermeyi kesti. Yağ yakma da aynı şekilde. Alın size bir video. Yağ yakımı için
    tamamen farklı şeyler içeriyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=PEhVVnT62iA&feature=channel

    Videodaki adamlardan biri trainer ve pestili çıkıyor adamın. Sadece 10dk sürüyor. Bence programlar bu tip hareketler ile renklendirilmeli kesinlikle. Ayrıca daha evvel bahsettiğim burpee de çok faydalı bir hareket. Sadece koşu ve bisiklet bir yerden sonra yeterli olmaz bence. Mesela videoda çok ilginç hareketler var, bunlardan çoğu şınav çeker gibi ama başka hareketler ile kombine edilmiş. Mesela şınav pozisyonunda, bir eli kaldırıp öze uzatıyorsunuz, çapraz bacak da aynı şekilde. Sonra bunun tersi. Sonra da hızlı hızlı. Ben denemedim, bir seferde normalde 60 şınav çekebillirim ama bu hareketi yapabilir miyim bilmiyorum. Kasları sürekli belirli hareketler için çalıştırdık ve kalıplara soktuk. Halbuki değişik varyasyonlar ile bu güne dek hiç uyarılmamış kasların da devreye girmesi lazım. Salonda gördüm adam benchte 120 basıyor ama barfiks çekemiyor.
     
    Son düzenleme: 5 Haziran 2009
    Coyote bunu beğendi.
  10. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Vücudunuz sadece tek birşeye adapte olamaz. Oda surekli değişim halinde olan antremanlara.

    Rutin çalışmalar yapmak bir zaman sonra normal gelir ve gerekli adrenalin hissedilemez.

    Özellikle uzun ve dusuk yogunluklu kardiolar insanın canını sıkar.

    O yuzden kendi adıma uyguladığım sistem fazla hız, daha fazla acı, daha yüksek enerji = daha fazla etki. Gelişimim hala devam ettiğini farkettim. Sıcakların artması ile beraber gelişim daha fazla hız kazandı. 1 ay öncesi ile simdi arasında ortalama 1000 gram var ve hala daha bilinçsizce beslenmemi bozmadım.

    Ayrıca bel çevresi sabah saatlerinde yaptıgım olcumde 89 cme kadar gerilediğini gordum.

    Kaldırdığım ağırlıklar ise 3-4 katına çıktı.

    Sabırlı olmanın sonuçlarını alıyorum ancak çok yavaş bir şekilde alıyorum.

    Bu gun yanımda aynı yaşta olan bir sporcu ile yanyana antreman yapıyorduk ve doğal olarak herkezin söylediği çok sert idman yaptığımla ilgiliydi.

    Ancak ben yağ yakmaya çalışan bu arkadaşı izlediğimde onun yaptığı toplam kardionun yarısından daha az bir sürede onun yaktıgı enerjinin 80 kalori fazlasını yaktıgımı gordum.

    Kendisi 60 dakika sonunda gözlerine inanamadı. Cunku koşu bandında tam olarak 900 kalori yazdıgını gordu.

    Bu tam olarak onun 1 saatte yaktığı enerjinin 2.5 katıdır.

    Salonda genel kanının aksine rejim yapmadan yağ yakabilen hiç kimse ile karşılaşmadım.

    Ancak bu sistem gerçekten son derece işe yarıyor ve vücut buna asla alışamaz.

    Cunku tam olarak antreman sonunda 1.5 litre su içmek zorunda kalıp, 1.5 litre sıvıyı dışarı atmıs oluyorum.

    Ancak aynı sekilde dusuk yogunlukta çalısan arkadasım terleyemiyor bile.

    Metabolizmanın aşırı hızlanmasının belirtisinin aşırı terlemek oldugunu öğrendiğimde bu sistemin gayet işe yarar bir sistem oldugunu söyleyebilirim.

    Aslada diyet yapmayacağım cunku insan bedenının diyete değil adam akıllı beslenmeye ihtiyacı vardır.

    Eğer bir saatlik bir kardio sonunda 900-1000 kalori yakacak kadar kondüsyon yükseltici bir egzersiz ise interval kardio ben bu çalışmanın dozajını her geçen gun aşarım.

    Dozajı aşmak = kondüsyonu arttırmaktır.

    İki sistem arasındaki en buyuk fark birinin egzersiz olması

    Diğerinin ise egzersizden çok süper bir çalışma olmasıdır.

    Bedeninizin adapte olmamasını istiyorsanız haftada 4 gun çok sert ve yakıcı interval kardio yaparsanız bedeniniz buna alışamaz ve her zaman gerekli tepkiyide verir.

    Amacımı daha öncede belirttiğim gibi atletik bir bedeni yapıyı elde etmek için uğraşıyorum ve bunuda bir atlet gibi çalışarak elde edeceğim.

    Yani BodyFitness amacı ile çalışıyorum.
     
    Son düzenleme: 6 Haziran 2009
  11. Kspong
    Offline

    Kspong Üye

    Katılım:
    15 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    115
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    anlıyorum seni abi kilo durdu benimde 5 ay fln oldu ilk 3 ay diyet yaptım 2 ayda diyet ve çıkıp koşuya gittim koşudan sonra 30 dakika mekik dumbelle belli basit hareketler yaptım 1 saat günde 1.77 boyum var 93 kiloydum göbegim var ama elbise giydigimde falan belli olmuyo omuzlarım geniş oldugundan 78 oldum heryerim çekti adeta hydroxcut coffein free kulanıyorum düzenli bi diyet programım yok fakat proteinimi alıyorum sabah karbonhitrat alıyorum çok almasamda ama durdu zayıflamam diyetimi sertleştirsem napmalıyım sizce yoksa aynı tempo devmmı edeyim artık eca flnmı diyorum kendime kusura bakmayn forumu kirletmek istemedim uygun geldi

    amacım yazın sonunda yag oranını &10 yapıp kışın hacim kazanıp öbür yaz über vücut yapmak sonra EDRİYIIIN diye bagırmak hihahahaweightlifterweightlifterweightlifterweightlifter
     
  12. deathlifter
    Offline

    deathlifter Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.416
    Beğenileri:
    2.739
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    bilgisayar muhendisi
    Yer:
    istanbul
    Coyote, verdigim linke bakabildin mi, yag yakmak icin veya kardiyo amacli sadece kosu veya bisiklet cok monoton olabilir bence arada bu tip hareketler veya burpee gibi hareketler de denenmeli bence.
     
  13. ßodyStyle
    Offline

    ßodyStyle Üye

    Katılım:
    17 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar bendede 2 haftadır kilo verme durdu diyete aynen devam ediyordum arada fazla yediğim oluyordu 1.80 boyunda 93 kiloydum 80e kadar düştüm 1 ayda ancak artık kilo veremiyorum 2 km koşu yapıyorum 3 gün diğer 3 gün body ancak malesef olmuyor 79a düşemiyorum ne yapmam lazım gerçekten çıldırıcam.. :|
     
  14. Kspong
    Offline

    Kspong Üye

    Katılım:
    15 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    115
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar göbegim küçülmedi fakat çok yumuşadı çekince geliyo saga sola bu yyagın azaldıgı içinmi oluyo ?
     
  15. lazmataz5
    Offline

    lazmataz5 Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Dumbella yana eğilmek diye tabir ettiğin hareket yan karın kaslarını geliştirerek belin kalın gözükmesine neden olabilir.örneğin benim vücudum şu anda yağsız ama ben yan karın kaslarının görünüşünü pek sevmiyorum zayıf olmama rağmen yinede kalın gösteriyor belimi.
     

Sayfayı Paylaş