Arkadaşların bahsettiği gibi bencede bir platoya girmişsin. Sanırım vücut yapında yapılan değişikliklere kolay adapte oluyor. Bence diettede bi takım değişiklikler yap atkins diyeti diye birşey duydum. Karbonhidratları tamamen sıfırlayan bir diyet. Bu durumda vücut sanırım tamamen yağ yakımına odaklanıyormuş. Ben de tam bilgili değilim ama bi araştırmanı öneririm.
Plato olduğunu dusunmuyorum.
15 gun öncesi ölçümü ile şu an ölçüm arasındaki fark 2cm. Yani şu anda bel çevrem 90 santime düştü. Hocada bu durum karşısında şaşırmış durumda. Cunku yağ yanarken kaslar gelişiyor şu anda.
Çunku bütün ölçülerim büyürken, belim incelmiş durumda ve henüz hala bir diyet yapmış değilim. Sadece yağı olabildiğince azaltarak karbohidratıda kaliteli besinlerden karsılıyorum. Protein alımı gunluk 100-150 gram kadar.
Ağırlık çalışmalarına baslarken 6 aylık kardio dan sonra 31 cm kol 100 cm göğüs ve 100 cm bel çevresi idi.
Şu anda 35 cm kol 107 cm göğüs ve 90 cm bel çevresindeyim. 4. aya giriyorum ve butun alt yapım değişti. Salona baslarken Kaldırdıgım ağırlıkların 2.5 katına çıktım.
Bu şekilde biraz yavaş ilerliyorum sanırım ancak gerçekten gözle görülür bir değişim olduğu kesin.
Atkins gibi diyetler ketojenik diyetlerdendir ve ketojenesis bir sporcunun pek tercih etmemesi gereken bir durum ve kesinlikle doktor kontrolünde olmalı yada olmamalı.
Meyve sebze ve kaliteli karbohidrat içermeyen bir yağ yakımı programı, şok diyet kapsamındadır ve spora ara verildiği anda yada kış döneminde kesinlikle aşırı yağlanmaya sebebiyet verebilir. Tabi aranızda kışın diyet yapabilen birisi varsa sıcak memleketlerde yaşayanlardan bahsetmiyorum böyle bir sorunla karsılaşacağını dusunmem.
Ben biraz daha derin dusunerek, henüz bir kısıtlandırılmış bir beslenme programı uygulamadan, duzenli kardio ve beslenme ile 11 ay gibi bir sürede uzun bir yol aldım.
Buradaki amaç bilincsizce hareket etmemekti. Yeterince bilgi sahibi olduğumu hissetmediğim için ve bu siteyi takip ederek ve doktor kontrolünden de geçerek belirli bir yolu aldım.
Ben bu işi yeterince ciddiye aldığım için yavas kilo verdim. Zaten çevremdeki insanların düştüğü durumu gorunce (bilinçsizlik ornekleri) daha fazla telaş ederek doğru yolda olduğuma emin olarak yol aldım.
Cunku 2 ayda kilo veripte, bunu çok kısa bir sürede geri alan bir çok insanla muattap oldum.
Ancak çeşitli öneriler var.
Hocam yaptığımın doğru olduğuna katılmıyordu ancak bu aksam olcumlerinden sonra oda 3 ayda böyle olabileceğine ihtimal vermedi ve benim ekstra birşeyler kullandıgımı dahi dusundu. Ancak asla su ana kadar ekstra bir urun kullanmadım.
Ancak hiç birşekilde bunyeme kafein haric baska birşey girmedi.
Yani aslında, Sistem gayet işe yarar bir sistem fakat yağ yakımı ilk başlarda gayet zor oluyor.
Bazen bir kilogram yanması bile 2-3 ayı bulabiliyor kast edilen sağlıksız beslenerek değil, gayet dengeli ve sağlıklı beslenerek.
Sporculuk sabır isteyen bir uğraş olduğu için gerekli sabır ve azimi gösteriyorum.
Tabiki bizler insanız ve bazı zaaflarımız ve isteklerimiz olduğu kesin.
Eğer bende diğer insanlar gibi olmuyor bu iş deyip vazgeçseydım daha kısa ve kolay yollara ilaç ve kimyasal maddelere bulaşsaydım bu sabırı göstermeseydim bu bilince ulaşamayacak ve su içsem yarıyor gibisinden saçma beyanatarda bulunacaktım.
Ancak her sey tecrübe ile oğreniliyor.
Kısa vadeli dusunmek ile uzun vadeli dusunmek arasında binlerce defa fark var.