%45 protein olursa 310 g protein olması gerekiyor ki bu da vücut ağırlığı başına 3.75 g protein demek. Bu değerler profesyonel sporculara dahi önerilmiyorYağ oranını düşürmek istiyorsun ancak Yağ değerinin toplamını hesaplamıyorsun?İşte en büyük yapılan yanlış,keşke öğlen yemeğindeki yağları hesapladığın gibi diğerlerinide hesaplasaydın Fatsecret veya diyetkolik gibi yerlerden hesaplıyabilirsin.Kardeşim sen ilk önce kilonu 30 ile çarp o senin günde hareketsiz olarak yaktığın kaloridir,hareket vs günlük kalori ihtiyacını hesapla(siteler var ordan bulabilirsin ihtiyacını)o kalorinin %20 sini yağ %45pro %35 ise karb al kilo veya kas kaybı yaşamassın diye umut ediyorum![]()
Salondaki bir kac adam bana boyle uygulamami soylemisti bende bu tarz besleniyordum anlasilan kokten deismek gerekiyor yanlis bilgi verdigim icin kusura bakmaHesaplamalarında yanlışlık var. Şuanki haliyle diyetin proteinden gelen enerji yüzdesi %21, karbonhidrattan gelen %31 oluyor. Bu durumda yağ %48 i oluşturur ki yazdığın besinlerle bu mümkün değil. Hesaplamalarını yağ ile birlikte detaylı yapmalısın.
Örnek verecek olursak diyetin proteinden gelen enerji yüzdesi %20, karbonhidrat %55, yağ %25 şeklinde uygun olur.
2750 kalori alacağını düşünürsek bu değerlere şu miktarlar ile ulaşabilirsin;
375 g karbonhidrat,
135-140 g protein,
75 g yağ.
Diyetini buna göre düzenler, kompleks karbonhidratlara, sağlıklı yağ kaynaklarına ve kaliteli proteinlere yer verirsen iyi olacaktır.[DOUBLEPOST=1474821315][/DOUBLEPOST]
%45 protein olursa 310 g protein olması gerekiyor ki bu da vücut ağırlığı başına 3.75 g protein demek. Bu değerler profesyonel sporculara dahi önerilmiyor![]()
Profilinde Kayseri yazdığı için sormak istedim hangi salon acaba?Salondaki bir kac adam bana boyle uygulamami soylemisti bende bu tarz besleniyordum anlasilan kokten deismek gerekiyor yanlis bilgi verdigim icin kusura bakma
GM Discovery II cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi