Arkadaslar, yag orani dusurmede en etkili faktor beslenmedir. En buyuk dusmanimiz, bilinenin aksine yag degil, SEKERdir. Vucutta seker bulundugu surece yag yakimi olmayacaktir. Dolayisiyla ilk is, sekeri hayatimizdan cikarmaktir. Caydan tutun da baklavaya, pastaya, cikolataya kadar her turlu sekeri kesmeniz gerekecek. Arkasindan YAG gelir. Yagli, kizarmis vs besinler tuketmemek gereklidir. Sifir yag degil tabii ki, ancak gunluk kalori ihtiyacinin %10`unu gecmemelidir yagdan aldiginiz kalori. Ben bu ihtiyacimi omega3 kullanarak takviye ediyorum. Ve son olarak LIF. Ne kadar lif, o kadar yag yakimi. Lifli gidalar tuketerek yag atimini artirabilirsin. Bunlarin basinda da yesil elma gelir. Gunde 2 tane, ogunlerden once tuketirsen hem tok tutar, hem de lif kaynagi oldugundan yag yakimini artirir.
Diger pencere ise antremandir. Mide kaslari cok ozeldir, cok cabuk kendini toparlayabilir. Bu nedenle ben hergun calistiriyorum antreman sonrasi. Agirlik kullanirsan, daha derin ve gorunur kaslar elde edersin. Crunch yaparken agirlik plakasi veya leg raise esnasinda bilek agirliklari kullanmanizi tavsiye ederim. Side bend yaparken ise aksine, agirlik kullanmamak gerekir. Aksi halde belinizin yanlari asiri geliserek kalin ve kotu bir gorunum yaratir.