Yağ ölçümü

Merhabalar öncelikle sorum şu 2 aydır sıkı bir diyet ve antrenman programı içerisindeyim yağ ölçümü yaptırayım dedim spor salonundaki yüzde 17 çıktı fakat mezura ile ölçtüğümde bel 79 cm boyun 37 cm yaş 20 boy 177 kilo 72 girdiğimde yüzde 12 gibi bir değer çıktı hangisi doğru acaba ?

Merhabalar öncelikle sorum şu 2 aydır sıkı bir diyet ve antrenman programı içerisindeyim yağ ölçümü yaptırayım dedim spor salonundaki yüzde 17 çıktı fakat mezura ile ölçtüğümde bel 79 cm boyun 37 cm yaş 20 boy 177 kilo 72 girdiğimde yüzde 12 gibi bir değer çıktı hangisi doğru acaba ?

İkisi de olmayabilir her ölçümde %7-8 civarında hata payı vardır her zaman. Yani hiçbiri kesin sonuç vermiyor. Aynaya bakarak ortalama bir değer bulunabilir.

Normal baskül tarzı aletlerin ölçümleri ortalama değerleri verir. Bu yüzden yanılma payı çok fazladır. Detaylı ölçüm yaptırmak da bir hayli tuzlu olduğundan en iyisi işi bilen birine gözükmektir.

Vücudunu görmeden kimse bişey diyemez yağ oranin eğer 12 ise karın kaslarının gözükmesi lazım gozukuyormu sıkınca fln gözüküyorsa %14 un üstündedir tahminen

Back
Yukarı