YAĞ YAKIMINDA MEKİK

Forumda okudum ama kafam karıştı şöyle ki ;

-Çekersen karın kasların gelişir karınında şişkinlik olur göbek bölgesindeki yağlar yakılmaz ayrıca daha şişkin durur

-Mide kaslarını çalıştırır yağ yakımını tetikler buda daha hızlı sonuç elde edersin

Hangisi doğru bilgilendirirseniz sevinirim...

Kaslar ne ara o kadar hacimlenecek de karın o kadar sis gözükecek... Beslenmeni duzene sokarsan hiç korkma

Mekik yapmak sonuçta bir spor yapmaktır. Yağ yakımına katkıda bulunur ama doğrudan göbeği eritmez. Yani beslenme düzeni + spor . Hatta öncelik beslenme, sonra spor.
Ayrıca mekikten çok daha faydalı birçok egzersiz var. Onlara yoğunlaşmak varken, mekik öncelik olmamalı.

İşe biraz bilimsel giriş yapmalısın

Vücuttaki yağı yakmak için vücudun normal seyirde ısı aralığından çıkıp anormal ısı düzeyine gelmesi lazım bunu aşırı hızlı koşarak sağlayabilirsin ama yinede squat ve deadlift yaptığındaki kadar yükseltemezsin 20 tekrar ağırlıklı squat yaptıktan sonra kalp ritmini düzenli her set ölç bi dene derim ben 4-6 haftada karbonhidratın minimum oldugu bir diyetle birlikte gayet güzel kurursun

Mekik yapmak sonuçta bir spor yapmaktır. Yağ yakımına katkıda bulunur ama doğrudan göbeği eritmez. Yani beslenme düzeni + spor . Hatta öncelik beslenme, sonra spor.
Ayrıca mekikten çok daha faydalı birçok egzersiz var. Onlara yoğunlaşmak varken, mekik öncelik olmamalı.
Zaten ağırlık çalışması yapıyorum yanında karın çalışmasıda yapıyorum ama sıkıntı çıkarır mı diye sormak istedim.
İşe biraz bilimsel giriş yapmalısın

Vücuttaki yağı yakmak için vücudun normal seyirde ısı aralığından çıkıp anormal ısı düzeyine gelmesi lazım bunu aşırı hızlı koşarak sağlayabilirsin ama yinede squat ve deadlift yaptığındaki kadar yükseltemezsin 20 tekrar ağırlıklı squat yaptıktan sonra kalp ritmini düzenli her set ölç bi dene derim ben 4-6 haftada karbonhidratın minimum oldugu bir diyetle birlikte gayet güzel kurursun

Squat ve Deadlifti yapıyorum sağolun haftalık programım var onu uyguluyorum karında çalışmak istiyorum ondan sordum

Zaten ağırlık çalışması yapıyorum yanında karın çalışmasıda yapıyorum ama sıkıntı çıkarır mı diye sormak istedim.
Gereksiz olur, onu demek istedim.
Spor yaparken, verimli spor yapmak; hem sağlık, hem zaman, hem de efor açısından daha etkili sonuçlar verir. Mekik çok şey katmadan, ekstradan yorar seni.
Ama şınav ayrı. Şınavın amacı karın çalışması olmasa da, bench press e rakip olabilecek kadar kaliteli bir egzersizdir.

Gereksiz olur, onu demek istedim.
Spor yaparken, verimli spor yapmak; hem sağlık, hem zaman, hem de efor açısından daha etkili sonuçlar verir. Mekik çok şey katmadan, ekstradan yorar seni.
Ama şınav ayrı. Şınavın amacı karın çalışması olmasa da, bench press e rakip olabilecek kadar kaliteli bir egzersizdir.
Şınav programımda yok ama boşta olduğum zaman 3 4 set yapmaya çalışıyorum.Mekik fazla kalori yakıyor diye biliyorum yanlış mıyım ? Yağ yakımında kalori harcamada yardımcı olmaz mı

Şınav programımda yok ama boşta olduğum zaman 3 4 set yapmaya çalışıyorum.Mekik fazla kalori yakıyor diye biliyorum yanlış mıyım ? Yağ yakımında kalori harcamada yardımcı olmaz mı
Yağ yakar tabi. Ama benim Amerikada spor salonu işleten,30 yıldır fitness sektörünün içinde olan bir akrabam, mekiğin sakatlık bile çıkarabilecek gereksiz bir hareket olduğunu söylemişti.
Gereksiz derken, hiç işe yaramaz değil.Sadece diğer çok daha faydalı egzersizler varken, onunla uğraşmamak gerek manasında.

Barfiks ve şınav gibi kaliteli ve sağlam egzersizler varken, mekikle uğraşma bence. Bu egzersizler daha ciddi oranda kalori yakar, daha zordurlar ve güç-kuvvet artışı da ciddi oranda sağlarlar. Bir taşla iki kuş vurmuş olursun.

Servet dagli hocamin tavsiyesi ile her sabah uyandigimda yapabildigim kadar crunch yapiyorum yanana kadar, epey faydasini gordum [emoji106]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Back
Yukarı