Bildiğim kadarıyla ne kadar diyet, çalışma yapılsa da yağ hücreleri yok olmuyor sadece küçülüyor. Bu yağ hücrelerini yok etmenin çaresi nedir? Ağırlık çalışması yağ kütlelerini yağ hücrelerini yok edip kasa dönüştürüyor mu?
kardeşim yanlış biliyosun yağ kasa çevirir neden ozaman kg almaya çalışıyoz kg alırken yağ oranında vücutda artıyo sonra o yağları diet ve çalışarak kassa dönüşüyo
[ kardeşim yanlış biliyosun yağ kasa çevirir neden ozaman kg almaya çalışıyoz kg alırken yağ oranında vücutda artıyo sonra o yağları diet ve çalışarak kassa dönüşüyo[/quote] şaka yapıyosun dimi :shock: sen o vucudu margarinle mi yaptın abi
Peki o zaman neden definisyondan önce bulka giriliyor?Ve bulk döneminde ister istemez yağlanıyor insan; bunun espirisi ne o zaman?
vücut yağ hücrelerini her zaman korumaya çalışır sebebi canlının genetiğinde gizlidir niye korur insan yağlarını neden vücut alırken direnç göstermezde verirken gösterir. sebep şu yaşıyan her organizma açlığı, küçülmeyi kötü algılar ölüyorum zanneder. bu sadece vücut düzeyinde değil organ doku hücre düzeyinde her düzeydedir. misal verelim hücre içine fazla su aldığında patlamamak ölmemek için bölünmeye çalışır bu kuralı iyi değerlendirirsen mekanizmayı benimsersen istediğin türdeki hücreleri usturuplu bir şekilde çoğaltırsın (istersen kas hacmi istersen kemik hacmi istersen bağ dokusu...) yağ hücresinin ölmek istememesi çoğalmak istemesi de doğal peki biz bu a......na k...dumun yağ hücresini nasıl öldürücez (zaten küçültüyoruz komple öldürmekten bahsediyorum). yani fazla olanları bunun bir yolu var ama bazı istenmeyen sonuçları da var. eğer kas miktarından biraz fedakarlık ederim diyorsanız definasyon halde iken 2-3 ay yağ yapıcılardan uzak duruyorsunuz. proteini yüklü miktarda alırken yanında da L-carnitin alıyorsunuz karbonhidratlardan şekerden tuzdan uzak duruyorsunuz. ve sonuçta oldukça fazla miktarda yağ hücresini öldürüyorsunuz. peki biz bunu istiyormuyuz hayır istemiyoruz neden çünkü bunlar bize lazım.
tesadüfen televizyonda izlemistim bir doktorun makalesini yag hücreleri siser veya küçülür diyordu yok olmazmis dengeli beslenerek yeni yag hücrelerini olusturmamak gerekir diyordu