Yıllık üretilebilecek maksimum kas kütlesi konusu hakkında

Sevgili sporcu arkadaşlarım abilerim hocalarım son zamanlarda aklıma takılan bir soru var. Ben zamaninda 6 ay kadar kick box ile ilgilendim daha sonra kick boxu birakincada evde sadece zamanımı degerlendirmek adina evdeki 4 kiloluk dambıllarla yaygın olarak bilinen bazı curl hareketlerini yaptım. Yakın zamandada bunun bi etkisi olmadigini farkedip bir salona yazıldım. Size sorum şu: vücudun bir yılda uretebilecegi maksimum kas kütlesi en pozitif olarak dusunulse bile yariya düşüyor diye biliyorum benim evde çalışmamı sayarsak bi 3 ay kadar vücudumun üretebileceği kas kütlesinde azalma olmuş mudur yoksa yeni baslayan bir bireyinki gibi mi olacaktır kas kütlesindeki artışım?

Spor salonunda sana uygun bi programla düzgün şekilde çalışırsan ağrıyan kasların sana 4 kiloluk dumbelllerle evde çalışmanın ne kadar etkisiz olduğunu hatırlatacaktır. Sorunun kesin bi cevabı olmaz yaşından vücut tipinden beslenmene ordan genlerine kemik yapına kadar bir çok etken var. Tüm etkenleri ortalama olarak alırsak bence yeni başlayandan farkın olmaz.

Back
Yukarı