Tabiki zorlayacam tahminen kaç cm civarı değişme olur mesela omuzdaomuz ve sırtta gözle görülür değişim olur fakat öyle eğlence için yüzmeyeceksin. kulaç atarak belli bi mesafe belli bi zaman yüzeceksin. zorlayacaksın
Ciddi mi şaka mı?Serbest yüzersen 5cm
Sirt üstü yüzersen 4cm
Kurbagalama yüzersen:6cm
Kelebek yüzersen 10cm
Eyvallaho kadarını bilemem ama ben kendimden örnek vereyim:
çocukluğum hep denizde geçti. mersinde yaşadığım için sıkıntı olmuyordu. surekli ailemle arkadaşlarla yüzmeye giderdik zevkine yüzerdik, yarışlar yapardık. ailemdeki herkes çok iyi yüzer, fakat ben hepsinden iyiyim. kollarim ve bacaklarim uzun ondan. vgye 2 ay önce başladım omuz ölçüm 120 idi belki genetik belki yüzmeden böyle oldu bilemiyorum. 7 8 yıldır her yaz yüzerim bence etkisi vardır
Saka demiyelimde Motive edici diyelim istersen.Ciddi mi şaka mı?
Olmaz diyosun yani :/[DOUBLEPOST=1406106924][/DOUBLEPOST]Up güncel yardım?Saka demiyelimde Motive edici diyelim istersen.
SIKI demekle yüzdügün mesafeden cok yüzmenin intensivitetinden bahsediliyor.Sıkıdan kasıt kaç km?
Havuzda hocam bu isten anliyo gibisiniz?[DOUBLEPOST=1406184335][/DOUBLEPOST]İmkanın varsa harika bir spor yüzme hele de senin yaşındaki birisi için.Vücut geliştirmede olduğu kadar hızlı hipertrofi sağlaman zor fakat vücudunu dengeli ve orantılı şekilde güçlendirmek istiyorsan gerçekten verim alırsın denizde mi yüzüceksin havuzda mı ?
Anladim ornek bi program verir misiniz hocam?SIKI demekle yüzdügün mesafeden cok yüzmenin intensivitetinden bahsediliyor.
Ne yani 10 km desem 10 km mi yüzüceksin?
1000 metreyi yavas yavas dinlenerek yüzmekle,300 metreyi tempolu bicimde araliksiz yüzmek ayni sey degildir
intensivitet den kastimda budur.Sence hangisiyle daha cok verim alirsin?cevabinida bulduysan o Zaman okadarmi bukadarmi diyerek sormanin artik bir manasida kalmaz
Kolay Gelsin.
Beyler sorum şu:
15 yaşındayım.
Bu haftadan itibaren 3 ay boyunca haftada 3 gün 2.5 saat yüzmeye gidecem.
Boy:1.80
Kilo:65
Amacım vücudumda genel bi şekillenme sağlamak, özellikle omuzlarda.Şu an 100 cm.
Ne gibi değişiklikler olur?
Merhaba.
Yüzme sporunun vücut gelişimine katkısı oldukça fazladır. Ancak bu gelişim için uzun süreli çalışma gerektirmektedir. Su içi çalışmalar kadar kara antrenmanları da vücut gelişimi için yüzme sporunda önemli bir yer tutar.
Sadece su içi yüzerek gelişim sağlamak zordur. Tabi verim alınır ama asla kara antrenmanlısının ki kadar ileri düzeyde olmaz. Ancak şunu da bilmekte fayda vardır ki yüzme de kara antrenmanlarını yapabilecek seviyeye gelebilmek için ileri düzeyde yüzme sporcusu olmanız gerekmektedir.
Size bir fikir verebilmesi açısından şöyle diyebiliriz; eğer belirttiğiniz düzeyde antrenman programına sadık kalırsanız ve sürekli temponuzu arttırırsanız 1 yılın sonunda gözle görülür bir değişim olacaktır. Ama şunu da eklemek isterim ki bu değişim için beslenmeniz kadar fizyolojik durumunuzda önemlidir.
Saygılarımla iyi çalışmalar.
Bildiğim kadarıyla profesyonel yüzücüler kara antrenmalarını senede 1 veya 2 defa yapıyorlarmış.Fazlası yüzme performansına ve vücudun suya adaptasyonuna zarar veriyormuş.Geçerliliği var mı bu bilginin ?
Maalesef 1 yıl yüzecek imkanım yokMerhaba.
Yüzme sporunun vücut gelişimine katkısı oldukça fazladır. Ancak bu gelişim için uzun süreli çalışma gerektirmektedir. Su içi çalışmalar kadar kara antrenmanları da vücut gelişimi için yüzme sporunda önemli bir yer tutar.
Sadece su içi yüzerek gelişim sağlamak zordur. Tabi verim alınır ama asla kara antrenmanlısının ki kadar ileri düzeyde olmaz. Ancak şunu da bilmekte fayda vardır ki yüzme de kara antrenmanlarını yapabilecek seviyeye gelebilmek için ileri düzeyde yüzme sporcusu olmanız gerekmektedir.
Size bir fikir verebilmesi açısından şöyle diyebiliriz; eğer belirttiğiniz düzeyde antrenman programına sadık kalırsanız ve sürekli temponuzu arttırırsanız 1 yılın sonunda gözle görülür bir değişim olacaktır. Ama şunu da eklemek isterim ki bu değişim için beslenmeniz kadar fizyolojik durumunuzda önemlidir.
Saygılarımla iyi çalışmalar.
Eyvallah3 ayda düzenli ve düzgün formda yüzersen beslenmenede dikkat edersen tabikide değişim olur. Zaten yüzme bütün kas gruplarını calistirir. sirt ve omuz başta gelir ama Ben yüzmeyi kardio amaçlı yapıyorum baya da faydasını görüyorum