Yüzerek göğüs geliştirmek.

Benim sorunum göğüs bölgem istediğim şekle girmiyor. Bunda bench press de fazla ağırlığın altına giremememin etkisi var. Zorlanmaktan kaynaklanmıyor, ağırlığı dengelemiyorum sağa sola kayıyor. Benim sorum kaldırabildiğim ağırlıkla göğüs çalışmanın yanında yüzsem göğüs bölgesi istediğim yapıyı alırmı. Gittiğim spor salonunda havuzda var fakat düz mantık olarak havuza gireceğime göğüs çalışırım zaman kaybı diyerek gitmedim. Önerileriniz nelerdir.

Bence yüzerek istediğin göğüs gelişimini sağlayamazsın ama göğüs bölgesindeki yağlardan güzelce kurtulabilirsin. Göğüs pres 90'ın altında bir işe yaramaz diye bi şey yok ki. Madem kaldıramıyosun boş halterle çalışarak kendini alıştır. Barı kaldıramamanın nedeni göğüs değilde kol kaslarınının zayıf olması olmasın?

Dengeleyemiyorsan hareketi smith machine'de dene. Normal ağırlıktan biraz daha fazla ağırlık koyarsın. Normal press gibi olmasa da alışmana yardımcı olur görüşündeyim

Sorunum ağırlık değil denge barı dengeleyemiyorum. Keşke makinası filan olsa :D

İyi de göğüs press'in makinası zaten var. Hem de hem alt göğüs, hem üst göğüs hem de sıkıştırma olmak üzere 3 değişik makina var bizim salonda :D

Ne aşamadasın bilmiyorum ama başlangıç seviyesindeysen şınav deniyebilirsin. Yüzmeden daha çok geliştirir.

Yüzerek yeterli göğüs gelişimi sağlayamazsın.Yüzücülerin vücudunu incele en basitinden,ayrıca dengesiz olur biraz.İç Göğüs kuru kalır dış göğüsün yanında.Eski bir yüzücü oalrak söylüyorum bunları sana.

Ya yüzme yada şınav yağları yakıyo çünkü benim göğsümde nerdeyse yağ yok deri geliyo. Yazın günde 2-3 saat yüzüyorum.

Yüzme;şınav ve ağırlığın yerini tutmasada,bütün kasları hareket ettirdiği için,zayıflama veya idman öncesi esneme aracı olarak kullanabilirsin.ağır kardiyo günleri yüzebilirsin.
Benchte o ağırlığı kaldıracak yeterli kolun olmadığından dolayı olabilir ? girebileceğin ağırlıkla çalış,ve nasıl dengeleyemiyorsun anlamadım eşit tutmuyor musun barı? :D

Back
Yukarı