Obsessive*
Üye
Herkese merhaba. Boy 180 kilo 62. Zayıf biriyim. Yüzüm çok zayıf özellikle. Yüzümün dolgunlaşmasını istiyorum. Lütfen bana tavsiyede bulunun.
Selamlar. Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Ne şekilde kilo almam gerekiyor? Vücut çalışarak kilo almayı düşününce mantıken vücuttaki kas kütlesi artacağı için vücut büyüyecek, yüzde bir deişiklik olmayacak. Aslında işin içinden çıkamadığım konu da bu.Kilo alacaksın kardeş, başka yolu yok. Genetiğine ve yüz şekline bağlı olarak belki ilk yüzün kilo alır belki de en son. Ama tek çözüm kilo almak.
bu söylediklerin depresyon durumunda da oluşabilir çünkü depresyon vücutta oksidatif stres yaratır ve yüzde daha yaşlı ve çökmüş bir görünüm oluşabilir.özellikle uzun süreli psikolojik stres sonrası genetik olarak yatkın insanlarda ortaya çıkabilir ki sen de 18 yaşında böyle bir durum yaşamışsın.aslında bu kilo verme ve yüzde değişme dediklerini ben de yaşadım oradan biliyorum.eğer bu belirtilerden başka konsantrasyonda bozulma,zihin bulanıklığı,aktivitelere ilgisizlik,anksiyete gibi durumlar da var ise bir psikiyatri ye başvurabilirsin. ben protein beslenme egzersiz v.b. soruyordum psikiyatriye nereden geldik diye düşünebilirsin fakat bu konuda ben tecrübeli olduğum için boşuna zaman kaybetmemen için uyarmak istedim.Selamunaleykum abilerim kardeşlerim ben 26 yaşındayım bayanım boy 161 kilo 57 sizden ALLAH rızası için yardım bekliyorum ben 18 yaşında annem babam ayrılınca hızla birden sıkıntıdan kilo verdim kas kaybettim kamburum çıkmış yüzüm çökmüştü resmen bir balonun sönmesi gibi yüzüm mafoldu akabinde sarkti göz altimda halkalar çıktı dolgun yüzüm vardı sıkı ve elastik sonra kilo alsam düzelir dedim 65 çıktım ama bırak düzeltmeyi gobegim çıktı bacaklarım kalinlasti yüzümde düzelme olmadı diyetisyene gittim bana protein ağırlıklı beslenme verdi ama hergun balık tavuk yiyemiyorum durumumuz müsait değil ben nasıl duzelirim yüzüm nasıl eski haline döner günde iki paket sigara içiyorum bıraksam duzelirmi yoksa protein hergun karşılayamadığım için protein tozu kullansam duzelirmi bu arada 65 ten 57 ye düştüm ağırlık ve kardiyo çalışıyorum ALLAH rızası için yol gosterin
Spor yap ve bırak diye tavsiye verene ilk defa rastlıyorumKardeş yapacağın şey bana göre; spora başla 5-6 ay kadar yap ardından bırak bundan 3 sene önce falan ilk başladım 52 kilo falandım şimdi 78'den 70'e düştüm ona göre bir bak derim
Mantalitesel olarak şöyle açıklayabilirim sana;Spor yap ve bırak diye tavsiye verene ilk defa rastlıyorum![]()