Öncelikle bir şey sorucam, sen bazı ülkelerde şu marka kullanıldığını nereden biliyorsun ? Üst seviye sporcuların çoğu Weider kullanır. Evet muscletech gibi markalar piyasa ürünüdür. Tamamen reklamlar ile şişirilen markaların başlıcalarıdır. Weider'in belli bir müşteri kitlesi vardır yani reklamlara öyle çok para vermezler. Reklama bile ihtiyaçları yoktur. Muscletech'in Creatine ürününe bakalım istersen 75 gr şeker var. Benim dediğim Universal 3001 amino asittir, gainer değil. Ayrıca çoğu kilo aldırıcılarda şeker vardır. Bunun yanı sıra Weider madem işe yaramıyor fiyatı sırf eski marka olmasından dolayı yüksek, peki neden insanlar yüzlerce reklamlar ile şişirilen abartılan ürünler ve daha hesaplı ürünler varken Weider'den şaşmıyor ? Weider işe yarıyor içeriği önemli olduğu kadar içeriğin kalitesi de önemlidir.
O zaman nitrofull kullanalım onunda içerikleri gayet iyi. Peki kalitesi nasıl ? Rezalet çünkü merdiven altı üretim bir markadır.
Ayrıca antrenman sonrası haribo yani jelibon önerenler var şeker ihtiyacı için. Haribo'da ki şeker oranını gayet iyi biliyorsun 48 grdır.
Gainer'ı 2 ye bölerek bu şeker oranını almış oluruz.
Weider ürünleri eski fiyatında olsa yani 2-3 sene önce ki fiyatlarında ve bir çok piyasa ürünleri çıkmamış olsaydı, şuan Weider'in müşterisi daha çok olacaktı. Ama Weider'in satış taktiği farklı belli bir kesim müşterisi var ve Weider'den asla vazgeçmiyorlar sebebi işe yaraması. Kimse saf değil yani durduk yere yüksek fiyatları vermez. Ayrıca Weider reklamlara para yatırabilirdi fiyatları yüksek daha fazla müşteri çekmek için ama yapmıyor çünkü Weider'in kalitesini bilenler zaten Weider'i seçiyor. Reklama ihtiyaçları yok yani boşa reklamlara parharcamıyorlar. Muscletech gibi markalar yağsız kas kütlesi vb. abartılı reklamlar ile yeni başlayan sporcuların kafalarını karıştırıyor. Bunun yanı sıra Weider'i tahtından hiç bir supplement markası indiremez. Weider etkili beslenmeyi de tavsiye ediyor dergilerinde yazıyor zaten. Bazı markalar gibi beslenme ihtiyacını 2. plana atmıyorlar.
Profesyonel sporcuların çoğu Weider kullanmıyor, öncelikle bunu söyleyeyim. Ben nereden biliyorum kısmına gelirsek, birçok profesyonel bb'cilerin röportajlarını okuyor, dinliyor ve aynı zamanda yabancı birçok kaliteli platformu takip ediyorum.
Aminoasit ürünü ile Mega Mass'ı kıyaslıyorsanız bu zaten sizin sorununuz.
Şekersiz gainer söyleyebilirim. Dymatize Super Mass Gainer, Optimum Serious Mass Gainer, Ultimate Rev. Muscle Juice, Cyto Mass Gainer. Bunlar 100% kompleks karbonhidrat ve kısa-orta-uzun salınımlı protein içeren çok kaliteli gainerler. Weider 7000 gibi 60%'ı toz şeker değil. 7kg Weider toz şekere 550tl vereceğime, 22kg Dymatize Mass Gainer alırım daha iyi. Şimdi gelip bana sakın 22kg Dymatize'nin daha az faydalı olacağını söyleme. İçerik açısından bile fark atıyor Dymatize, miktarı geçtim hadi senin için... Hadi diyelim Weider'in toz şekeri çok kaliteli, ki değil, bildiğin fruktoz ve dekstroz, gidip Vitargo alırım. Profesyonel atletlerin ilk tercihi olan bir basit şekerdir.
Creatine ürüne zaten şeker konur, daha doğrusu basit şeker. İnsülinin tetiklenmesi amaçlanır. Ancak saf creatine alma imkânın var senin zaten, gainer'e toz şeker konmaz. Bu kalitesizliğini gösterir ürünün. İnsülini meyve suyu ile bile tetikleyebilirsin.
Weider Kitlesi diye bir şey de yok bu BB dünyasında. Amatör, cahil, yönlendirilmeye müsait kesimler Weider almaya daha yatkındır. Ayrıca İktisadi açıdan da fiyatı yüksek yapmak bir politikadır. İnsanlarda bu ürün kaliteli imajını bilinçaltına itmeye çalışır.
Öve öve bitiremediğiniz o Premium Whey'in bahsettiğin o sözde çok kaliteli "içeriği" Optimum Gold Whey ile aynı. 20% izole, 80% konsantre wheyden oluşur. Tek farkı 150 gram glutamine içeriyor 2.3kg'luk ürün. Optimum Whey 150tl, 300gram glutamine 45tl. Ancan senin öve öve bitiremediğin Whey Premium 350tl. Onun yerine gider Creatine-BCAA-Optimum Whey-Glutamine alırım daha iyi.
Nitrofull'u öven olmadı zaten. Yerli ürünlerimizde zaten iş yok. Bu açıdan Hardline'yi de beğenmiyorum. Başlıklarda yazılarım mevcut, biraz okuyun lütfen, ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Spor geçmişini bilemem ama ben 9 senedir bu sporla ilgileniyorum, dediklerime kulak asmanda fayda var. Fanatik bir şekilde Weider'i savunmanın sana yararı olmadığı gibi, kesene de zararı var.
Bir şeyleri savunacaksan eğer biraz tutarlı şeylerle gelmende fayda var. "WEIDER EN İYİSİ, KİTLESİ SÜPER, HERKES BUNU KULLANMAK İSTER" gibi faso fiso argümanlarla değil de, hakikaten inanabileceğim bir şeylerle gel ki, ben de sana inanayım. Ama işte burada sıkıntı var, gelemeyeceksin; zira ürünleri kalite açısından savunulacak kadar süper değil. Bir ara Premium Whey'i biri aminoasit profili olarak övmüştü, meğer adamlar 100gramlık ölçü değil de, 100 gram saf proteinin içeriğini koymuşlar. Çok zekiler ya, haliyle insan bir an karşılaştırınca yüksek buluyor değerleri. Halbuki hesapladım, Optimum Whey ile 99.9% aynıydı. Sen sadece geçmişte yazmış olduklarımı oku, doğru yolu bulacaksın ve cebinde fazladan kalan yüz liralar için bana çok teşekkür edeceksin. 2kg'lik karbonhidrat-protein karışımı ürünü 300-400tl gibi bir fiyata koymuşlar. Siz de ne güzel paşa paşa yağ sürüyorsunuz bu adamların ekmeğine, tebrik ederim.
Bazı ürünleri güzel olabilir, ona bir şey diyemem, ama emin ol diğer ürünlerden üstün hiçbir ürünü yok ve hiçbiri de parasını hak eden ürünler değil.
Ayrıca son olarak, Weider'in ürün yelpazesi de profesyonel sporcuların ihtiyaçlarını karşılayabilecek ölçüde geniş değil. Hep standart ürünleri var.