vucüt ölçülerim ve beslenme

selamun aleyküm
boy : 180
kilo tariflerin yanında yazıyor
22.12.2016 71,2 kg
omuz 109
bel 71
sağ kol 33
sol kol 31

05.01.2017 73,9 kg
omuz 110
bel 81
sağ kol 34
sol kol 32

kilo almaya çalışan biriyim metabolizman fazla hızlı çalıştığı için aşırı yemek yemem gerekiyor. buda beraberinde günlük 4000 kalori yememe sebep oluyor sorun şu bel ölçüm biraz fazla gibi geldi bana sizce normalmidir şuan bulk dayım ve inek gibi yemek yiyorum.göğüs çevrem biraz zayıf kemikler gözxüküyor hayla buda göğüs kafesim dışarı doğru olduğu içinmiş yani biraz daha kilo almam lazım bu konular hakkında ne söyleyebilirsiniz.

14 günde 2.7 kg ağırlık artışın olmuş.
2.7 kg kazanmak için 2.7x7000=18.900 kalori fazla almak gerekiyor.
18.900 / 14(gün)=1350 kalori(günlük)
Kısaca bu hesaplama Günlük 1350 kalori fazla aldığını gösteriyor. "Metabolizmam fazla hızlı çalıştığı için aşırı yemek yemem gerekiyor" demişsin. Eğer endokrinolojik bir problem yoksa metabolizma senin tabirinle "aşırı hızlı" çalışmaz.
4000 kalori aldığını söylemiştin. 1350 kalori fazla alarak ağırlık kazanımın olduğunu düşünürsek vücut ağırlığını koruman için gereken enerji 2650 çıkıyor. Bu da senin yaşında, senin vücut ağırlığında ve spor yapan biri için olması gereken değerde. Yani metabolizman aşırı hızlı çalışmıyor.

Günlük 500 kaloriye kadar artırma ile temiz kas kütlesi elde edilebilir. Senin yaptığın dirty bulk olmuş ve bel çevresinde artış ile kendini göstermiş. Enerjiyi düşürmen ve daha sabırlı ağırlık kazanman gerekiyor :)

usta sen ne yaptın sayısalcıyımdır ama beyin durdu yeminle anladıgım kadarıyla metabolizmam hızlı felan değil. ben hızlı diye düşündüğüm için fazla fazla yemişim ve buda aşırı olmuş biraz daha düşürerek daha sağlıklı kilo alabilirim.doğru anlamışmıyım. :) bu arada allah razı olsun

usta sen ne yaptın sayısalcıyımdır ama beyin durdu yeminle anladıgım kadarıyla metabolizmam hızlı felan değil. ben hızlı diye düşündüğüm için fazla fazla yemişim ve buda aşırı olmuş biraz daha düşürerek daha sağlıklı kilo alabilirim.doğru anlamışmıyım. :) bu arada allah razı olsun
:D Doğru anlamışsın :) enerji ihtiyacını hesaplayıp üzerine 500 kalori ekleme yaparak daha sağlıklı ve "temiz" ağırlık kazanabilirsin. Senden de Allah razı olsun, yardımım dokunduysa ne mutlu :)

Back
Yukarı