Aklima bir Özer Baysaling abimizin kitapları geldi, kendisini Feneryolun'daki Herkül Vücut Geliştirme salonunda ve Academic GYM'den tanırım ve büyük saygı duyarım.
Kendisi 64 yaşında olduğu halde inanılmaz formdadır, boynunda aşağısı 25 yaşında bir delikanlı görünümündedir.
Gençlik yıllarında jimnastik ve akrobasi yaptığı için çok sağlam bir sportif alt yapıyada sahip komple bir sporcudur.
Yalnız müsaadenizle biraz dedikodu yapacağım, forumumuz renklensin.
Kendisi, Her Yönüyle Doping isimli eserinde, dopinge karşı olduğunu sayısız örneklerle anlatmıştı.
Ben okurken kendimi tebessüm etmekten alamamıştım, zira, biliyordum ki, Özer Abi'nin kendisi çok iyi bir doping uzmanıdır, ve isteyen öğrencilerine kendisi kürler hazırlar.
En azından Herkül yıllarında böyleydi.
Kendisi Hukuk eğitimi almış, avukatlık mesleğini icra eden, kasları kadar kafasını geliştirmiş gerçek bir Istanbul beyefendisi.
Açıkcası, onun elinden ilaç kürü almak büyük bir şanstır, zira ne yaptığını onun kadar iyi bilen pek az spor adamı ve "doping uzmanı" olduğunu düşünüyorum.
Eserinde, "Hamdullah Aykutlu'nun dopingden medet ummadığını umuyorum" demesine ben çok gülmüştüm...
Bunu söylemekle birlikte onu asla suçlamıyorum, sonuçta, Hamdullah, ona yazdığım sağduyulu doping kürlerininde yardımıyla dünya şampiyonaları kazanmıştır, yazamazdı elbette!
En güzel ifadesi ise şu olmuştur, "doping yapmak kaçınılmaz bir arzu halini almış ise, her gece bir büyük içmek yerine birer duble içerek,en az zararlı kürleri yapmak yerinde olur" gibisinden bir ifadedir.
Dilerim Özer Hocamızda yeni eserleriyle bizleri aydınlatmaya devam eder, onun gibi antrenörler kolay yetişmiyor.