Pulbiber072
Üye
Merhaba arkadaşlar tesadüfen böyle bi videoya rastladım görüşlerinizi merak ediyorum 

bu sorunun cevabını bende merak ediyorum, eğer kemiği geliştirebilen bir antreman varsa hemen başlayalımVideoda dip not şeklinde şöyle birşey yazmış; Kemiklerde kaslar gibi egzersizle sıkılaşır ve büyürler demiş. Bunun bilimsel bir dayanağı var mı? Kemik büyümesi ergenlikten sonra durmaz mı?
Bende pek artmadı, arttırabilenlere kolay gelsinKemik hacim olarak özellikle genç yaşlarda büyür. Belli bir yaştan sonra sadece büyüme hormonu takviyesiyle hacim artabilir. Ancak her yaşta direnç egzersizinin kemik yoğunluğuna etkisi var, yoğunluğun artışı da zaten kütle artışı anlamına gelir. Sadece yerçekiminin etkisi bile kemik yoğunluğunu korur, astronotların kemik erimesine uğradığını duymuşsunuzdur. Tekrar sayısının artması, antrenman frekansının artması, ama en çok ağırlığın artması kemik gelişimini sağlar. Yani evet, ağırlık çalışmak sadece kas değil kemik kütlesini de arttırır. Elbette dar omuzlu biri geniş omuzlu birine dönüşmez ama daha iri kemikli birine dönüşür.
Artsa dahi öyle insanlarin düşündüğü şekilde bir artış mümkün değil, ben anlıyorum minimal değerlerde olabilir ancak kendimde deneyimledigim şeyler oldu, ben bu kemik yapisiyla 100 kilolarda tutunamadim, çünkü denedim, eskisi gibi hizli yürümeye kalktigimda ayak bilekleri sismeye basliyordu ve yürümekte sorun yasiyordum.. Bu kiloda kalmak için çektiğim eziyeti de ben bilirim, kiloyu tutmak için ekstra çaba sarfettim bir müddet..İlla ki artmıştır @Dr.Steelhammer, önce-sonra diye ölçüm almak lazım. Boyut olarak gözle görülür değişim olmamıştır ama kemik yoğunluğu kesinlikle artmıştır. Hiç spor yapmamış bir genetik kopyan olsa da gerekli ölçümler yapılsa eminim fark gündüz-gece gibidir![]()
Christian Bale bence bu konuya çok iyi örnek olan bir artist. Adam bir insanın sahip olacağı her vücuda sahip oldu.Ektolar konusunda yemiyorsunuz deyisine katiliyorum lakin oyle bir demeye getirmiski sanki herkes eşit.. Ben ektomorf agirlikli bir genetige sahibim, yuzdesini net bilmiyorum, brhmcr % 80 civari diye tahmin etti, neyse.. ben anormal yiyerek ve duzensiz agirlik calismasi yaparak yaklaşık 100 kiloya ciktim zamaninda.. Endomorf oldum tamam, peki kemikler niye aynıal sana foto, endomorf oldum ama hala incecik kemikler..
![]()
Ben spora 25 cm kolla baslayayim, bir başkası 35 cm kolla baslasin, dogustan adamin ince bel genis omuz kalin kemikli, bizim dar omuz yagli bel cin ali, skinny fat ama herkes esitboyle genelleme olmaz, hadi ordan..
Kafana yatmayan ne var?Bu adam soylediklerini kafadan sallamıyor , vg nin bilim kısmını yalamiş yutmuş tecrube kısmınıda 15-20 yıllık spor gecmisiyle butunlemis birisi. Türk vg camiasında saygi duydugum sayili kisilerden. Soylediklerinin %90 ı kafama yatıyor yani