Vücut orantısızlığı

Merhaba yaklaşık 8 aydır vücut geliştirme sporuyla ilgileniyorum.Sağ gögüs ve sol gögüs arasında rahatça görülebilicek kadar fark var.Protein tozu amino asit vb. takviye kullanmadım.İyi beslenerek yapmayı tercih ettim.Ama Gögüsü eşitlemeyi başaramadım.Protein tozu alarak yada amino asit alarak vücudumdaki orantısızlığı giderebilir miyim.VE bu sorun çok kafama takılıyor.Yardımlarınız bekliyorum

Boy:1,85
Kilo:80

Son düzenleme:
aynı sorun bendede var sağ taraf sol tarafa göre önde hocama sorudğumda onları eşitlemen çok uzun sürer demişti çoğu kişide rastlanan bi sorun

orantısızlık coğu kısıde vardır amğişa bu orantısılık cok sa iş değişir
gögüs hareketerını yazsana ayrıca hareketlerı dambullamı barla mı yapıyosun ?

press hareketlerın fazla dumbell presı cıkar uerıne dambull fly koy
ayrıca pulover yerıne kelebek yap
agılrığı kaldırkırken dengelı kaldır cok aggıırılık basma 2 kolununda kaldırbalıcegi ağırlığı zorlama
eğer 2 ay içinde gecmezse hareketlerın hepsını dambullarla yap

zayıf olan göğsünle dumbell press yap, bir de sık sık evde ayna karşısında zayıf göğsünü sıkabildiğin kadar sık. ben buna benzer bir yolla sol kolumdaki orantısızlıgı önledim şu an iki kol da eşit :)

foto cekip koyarsan daha faydali olur hem sag ve sol tarafi herkesin farklidir genetik meselesi diyebilirim proteine gelince istersen al yararini gorursun ve hareketlerini kacirmadan ikisinide.esit yap

bir süre bench pressi barbell yerine dumbell ile yap.böylece kolların çekmiş oldugu ağırlık aynı olacaktır.simetri sorunu en iyi dumbell ile aşılabılır diye biliyorum.sakin zayıf oldugun yerı daha fazla çalıstırma daha fazla tekrar girme.

forumun temizliği açısından lütfen teşekkür butonunu kullanınız :)

bazı kısılerde kalp sol kısımda oldugu ıcın kalp sol gogus kısmına daha cok kan pompalamakta buda nadırde olsa sol gogus kasını sag gogus kasından daha buyuk yapıyor. tek elle press hareketlerı yapmayı deneyebılırsın

bu konuların üzerinden 2 yıl geçmiş ama yinede yazmak istedim, benimde sol gögsüm daha büyük ve şekilli. sag taraf küçük ve çok kötü. bench press e yattıgımda bile sag tarafım komple alçakta kalıyor, sankide gögüs kafesi sol tarafa göre daha küçükmüş gibi.. bunun nedenlerinden biri ise 17 yaşında BB ye başladıgımda smith machine 'de bench press çalışıyorduk ve kendimi çok zorluyordum... fazla agırlık oldugunda kaldırırken kıvrılıyordum... sonuç olarakta sol gögüsü çok zorladıgım için bayaa büyümüş.... şu an 27 yaşındayım ve halen daha gögüslerimi eşitlemekle ugraşıyorum.... BB'yi 1 yıl yapıyorum 1 yıl bırakıyorum.... şu ana kadar oyle geldim.... şu an cok kararlı ve istikrarlı çalısıyorum, çalısırken sag gogsumun zorlandıgını hissetmek için elimden geleni yapıyorum.. ayna'ya her baktıgımda bayaa moralim bozuluyor.... birçok tavsiye okudum ama yinede yazmak istedim .. TAVSİYELERİNİZİ DİNLEMEYE HAZIRIM...... Gögüslerimin MELİH ÇÖLOGLU gibi biri buyuk biri küçük olsun istemem...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:03 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:01 ----------

http://bodyspace.bodybuilding.com/animal182/ :D:D:D

Back
Yukarı