Vücut geliştirmeye başladım. Antreman hakkında yorumlarınız?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yyy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yyy

Üye
Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katıldım. Forumda gerçekte çok güzel paylaşımlar mevcut. Bende vücut geliştirme sporuna yeni başladım. 21 yaşımdayım. 1.85 boy 99-100 kiloyum. Uzun süredir spora başlayıp vücudumu toparlamak istiyordum sonunda başlayabildim spora :) 2 gün antreman 1 gün dinlenme olarak çalışıyorum.
Antreman programım:

Ağırlık çalışmasından önce 5 km tempolu yürüyüş.

Ağırlık çalışmam ise
GOGUS
Flat Barbell Bench Press: 2 set x 10 tekrar
Barbell Shoulder Presses: 2 set x10 tekrar
KOL
Barbell Curls: 2 set x 10 tekrar
Lying Triceps Extensions: 2 set x 10 tekrar

Bu çalışmanın ardından vaktim olursa yarı olimpik yçzme havuzumda 8 tur yüzüyorum.

Çalışmaya 1 mayıs'da başladım. 1 haziranda ağırlık programıma ek yapmayı düşünüyorum. Genel olarak önerilerinizi yorumlarınızı paylaşırsanız çok memnun olurum.

İyi forumlar dilerim.

Sırt ve bacak neden çalışmıyosunuz ?

Sirt kollarim gucsuz oldugu icin calismaya baslamadim. Kollarimi guclendirken sonra sirt calisirim diye dusunmustum. Bacak ise evimde bu alet olmadigi icin pek calisamiyorum. Evimde spor odasi mevcut. Bir tane alet var ama bacak calismasi nasil yapiliyor onunla cozemedim :)

tüm bölgeleri içeren bir program hazırla veya hazırlat...
bu programı iki parçaya böl (ileride daha detaylı hareketler eklenip 3 e bölünmeli)

bir gün birini, ertesi gün diğerini, 3. gün dinlenme şeklinde gidersin...

bir de 2 set 10 tekrar yerine
3 set 12-10-8 tekrar şeklinde yaparsan daha iyi olabilir...

Sirt kollarim gucsuz oldugu icin calismaya baslamadim. Kollarimi guclendirken sonra sirt calisirim diye dusunmustum. Bacak ise evimde bu alet olmadigi icin pek calisamiyorum. Evimde spor odasi mevcut. Bir tane alet var ama bacak calismasi nasil yapiliyor onunla cozemedim :)

Güçsüzse asıl önem vermeniz gereken yer odur. Barfiks demiri alın.

Barfiks Gelişim Videosu 1.Bölüm - YouTube

Bu linkteki eleman sıfırdan barfiks gelişimini anlatıyor. Ne kadar güçsüz olursa olsun her evreye uygulayabilirsiniz. Videoları izleyin sırayla. Zamanında uyguladım bunu ve verim aldım.

Bacak aletinin resmini çekip yollarsanız yardımcı oluruz

tüm bölgeleri içeren bir program hazırla veya hazırlat...
bu programı iki parçaya böl (ileride daha detaylı hareketler eklenip 3 e bölünmeli)

bir gün birini, ertesi gün diğerini, 3. gün dinlenme şeklinde gidersin...

bir de 2 set 10 tekrar yerine
3 set 12-10-8 tekrar şeklinde yaparsan daha iyi olabilir...

Birkaç gün içinde programı biraz daha ağırlaştırmayı düşünüyorum. Fakat korkum antreman sonlarına doğru göğsümde sıkışmalar meydana geliyor daha tam alışamadığım için. Bunun biraz daha azalmasınıda bekliyorum. Önerilerinizi dikkate alacağım.

Güçsüzse asıl önem vermeniz gereken yer odur. Barfiks demiri alın.

Barfiks Gelişim Videosu 1.Bölüm - YouTube

Bu linkteki eleman sıfırdan barfiks gelişimini anlatıyor. Ne kadar güçsüz olursa olsun her evreye uygulayabilirsiniz. Videoları izleyin sırayla. Zamanında uyguladım bunu ve verim aldım.

Bacak aletinin resmini çekip yollarsanız yardımcı oluruz

Videoyu inceliyorum. Bu akşam sporda bacak aletinin fotoğrafını çekip foruma ekleyeceğim.

bacak için komando dansı yapabilirsin ilerki zamanlarda agırlakla oturup kalkabilirsin

Dikkate alacağım teşekkürler.

Back
Yukarı