bu sporu uzun zamandır yapan bırı olarak (yaklasık 7 yıl) olaya fızıkı sakatlıklar vs dısında psıkolojık olarak yaklasayım.
bb yapan ınsanlarda gördüğüm en buyuk dezavantajlar asosyalleme, spora abartı derecede odaklı yasama. nasılmı? açayım. bb ye ılk basladıgınızda spor hayatınızın bı parcasıyken ınsanlar zamanla sporun bır parcası olamaya baslıyorlar. antrenman gunlerınızde sosyal ortam davetlerıne katılmamak sporum var demekten tutunda alkollu guzel bı ortamda dusuk kalorılı beslenecegım dıye meyva suyundan bı ıkı yudum alma, dısarda sureklı alacagı proteını hesaplayıp ıkıde bır yemek yeme cabaları ve buna benzer seylerden bahsedıyorum. egerkı profesyonel ve musabık degılsenız yada hayat felsefenızde zevk aldıgınız seyler ev iş spor uclusunden olusyor ve bundan keyıf alıyorsanız sızlerı tenzıh edıyorum. benım dedıgım oyle ortamlara ıcı gecmesıne ve musabık olmamasına ragmen sırf bb ıcın hayatından cok cıddı tavız verenler ıcın. ıste bu bb nın en buyuk dezavantajlarından. bu ıste eger ıpın ucunu psıkolojık olarak kacırırsanız spor sızı yonetmeye baslarkı ısın komık tarafı, gorsellık uzerıne yapılan bır aktıvıtenın sahıbının asosyallesmesı ve sosyal ortamlardan uzak durmasıdır. bu sporu yaparken oyle ınsanlarla karsılastımkı tatılde havuzda aman hacımden goturmesın dıye yuzmeyenden tutunda, ıyı ve duzenlı beslenecegım dıye evden cıkmayanlara kadar cok genıs bı yelpaze. bu gıbı durumdakı psıkolojı artık dırek vucut ınşası ustune kurulmus ve sadece ona odaklı bı hal alıyorkı bu durumda örnekdekı sahıslar sadece yazın yapacakları 10 gunluk tatıl ıcın muhtesem fızıge odaklanıyorlar. oysa 355 gun calısıp 10 sefasını surmekten daha anlamsız bısey olabılırmı?
ben kendı adıma bu bb nın bu psıkolojık yanını ılk gunlerden berı ıyı bıldıgım ıcın hep kendımı bundan uzak tutmaya calıstım. zaman zaman o durumlara yatkınlassamda sonra mantıgımı toplayı hep bı ıkı adım gerıden takıp ettım. hee bunu tabıkı şu sekılde yapmadım, her davete katılmadım tabıkı ant var deyıp gıdemedıgım ortamlar oldu ama bunu ust uste yapmadım. bı gun davete katıldıysam ertesı gunkune gıtmemıssımdır yoksa her gun dısarı cıkarsanız bu defa spor yapma konusunda ıpın ucu kacabılır. bır dıgerıde ant gunlerımı hafta ıcıne yaydım boylece hafta sonu kendıme zaman ayırabılcegım 2 kocaman tatıl gunum oldu. aman az kalorı alayım dıye guzelım ortamlarda lıht cola ıcmedım canım ne ıstıosa onu yaptım. pekı bunun benım sporculuguma dezavantajı ne oldu? yazının basındada belırttıgım gıbı nerdeyse 7 yıldır bb yapab bırı olarak yıne bb nın hakkını vererek 7 yıl yapan bırıyle yan yana gelsem aleyhıme açık ara fark vardır bundan emınım. belkı bı cok kısı 2 yılda benım 7 yıllık vucuduma ulasmıstır (tabı bb hakkını vererek). pekı bu dezavantajlar hayatımı spora adamadıgım ıcın pismanlık duymamı saglıyormu? kesınlıkle hayır. belkı 7 yıllık bı bb cıye gore cok gerıdeyım ama vucudum normal ınsanlardan daha guzel ve uzun zamandır plato yasasamda bı vucut cızgım var yanı ben normal ınsanlardan 7 yıldır daha guzel vucutla dolasıyorum. ama hayatımı onun yonlendırmesıne ızın vermedıgım ıcın spor benım ıcın sosyal aktıvıteden oteye gecmıyor. bu sekılde hayatımı dengemıs oluyor herseye zaman ayırıyor ıstedıgım seylerı yapabılıyorum.
dedıgım gıbı bahsı gecen ınsan tıplerı sırf bb yaptıgı ıcın cok sevdıgı seylerden vazgecmek zorunda olan ve hayat kalıtesının dustugune ınanlar ıcındır. yoksa ben kendımı spora adadım bundanda gayet memnunum dıyorsanız onada saygı duyarım. netıcede hayat sızın.
saygılar.......