dövmeciyim ben de
mevcutta 1 tane var ama devamı gelecek gibi. ailesine düşkün birisi olmamdan mütevellit, sağ koluma (omuzun hemen altına) her iki oğlumun da adını, ambigram dövme şeklinde yaptırdım. yani düz okununca birinin adı, tersten okununca da diğerinin adı yazıyor. bana özel. bu bakımdan çok severim ve gururla taşırım.
gelecek olanlar ise 2 tane. sol koluma da ölümden sonra hayatı simgeleyen bir phoenix kuşu yaptırmayı düşünüyorum, şeklini de belirledim. uzaktan bakılınca adımın ve soyadımın ilk harfleriymiş gibi duruyor.
boynumdan aşağı ise, only god can judge me yazısının bir uzakdoğu dilindeki yazılışını yukarıdan aşağıya yazdırmayı planlıyorum.
dövme ciddi bir iş, şunu hiç unutmamak lazım: hayat boyu sizinle beraber olacak. işin din boyutu ise apayrı bir şey.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:10 ----------
merak edenler için, benimki çok basit bir şey olmasına rağmen, 40 dk filan sürdü. 6cm*10cm. ünlü bir dövmeciye yaptırdım (ki yaptırmak isteyenler kesinlikle öyle yapmalı, sağlık, hijyen ve düzgün bir şekil çoook önemli).
işlem bitince zaten kremler ve sargı bezleriyle yarayı kapatıyor. siz çıkıyorsunuz eczaneye gidip dövmecinin söylediği kremi alıyorsunuz. 1-2 saat sonra mevcut bantları çıkarıp onun verdiği kremi sürmeye başlıyorsunuz. ilk gün kesinlikle su değmeyecek. 2 gün sonra duş 1 hafta sonra deniz serbest. (bu yüzden kışın yaptırmak en iyisi, duşunu al dövmeciye git, böylece rahatça 2 gün durabilirsin, yüzme olayını zaten aramazsın). amaç orayı temiz tutmak. 1 hafta sonra kontrole gidiyorsun, herşey düzgünse sorun yok. tamamdır diyor ve çıkıyorsun.
herkesin en merak ettiği şey genelde ne kadar acıyor
katlanılmııcak bir acı değil, bu biraz da acı eşiğinizin yüksekliği ile ilgili. hissiyatı aynen şu: bir tane toplu iğne alın. derinize bastırarak çizmeye çalışın. işte ondan biraz daha fazla acıtıyor. çünkü dövme iğnesinin kanattığı oluyor

muhabbet edilirse acı pek hissedilmiyor. hatta bazen kahkahalar karışıyor

yani olay tümüyle sizde bitiyor.