Vücut geliştirme ve beyin

JJJoker

Üye
Arkadaşlar biliyorsunuz beynin kana pompalanmasıyla besinler (şeker) beyine geçiyor ve beyin görevlerini buradan sağladığı enerjiyle yerine getiriyor...
Vücut geliştiren bir insanın kasları gelişeceğinden daha fazla enerji isteyecek ve kaslara pompalanan kan miktarı artacak...
Doğal olarak beyne pompalanan kan miktarı azalacak ve beyin işlem hafıza vs. gibi görevlerini yerine getirmekte zorlanacak...
Bu düşünce aklıma bizim bir hoca vg yapan sevdiği bir öğrencisi için bu çocuk geliştikçe anlayışı kıtlaşıyor :D deyice aklıma takıldı.
Hatta erkek birey ereksiyon halindeyken bile beyne giden kan miktarının azaldığını duymuştum...
Yani sonuç olarak vgnin beyni olumsuz etkilediğini düşünüyorum...
Sizlerde düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.....

Son düzenleme:
arkadaşım, çok saçma bir yönerme olmuş, örnek verecek olursak, 60 kilo sağlıklı ve yağ oranı düşük bir bireyle, 80 kilo sağlıklı ve yağ oranı düşük bir bireydeki kan miktarı aynı değildir. ve hatta 80 kiloluk insan üzerinden devam ediyorum, hiçbirşey yapmadan geçirilin bir haftaya bakacak olursak, bu insanın 3 gün önceki kan miktarı, 3 gün sonraki kan miktarını da eşit değildir, sürekli miktarı değişir.

vücut ihtiyacı doğrultusunda kan miktarını arttırır, sabitlenmiş bir miktar olsaydı eğer, kimse kimseye kan vermezdi. ayrıca spor yapan insanın kanındaki hücreler, spor yapmayan bir insana göre her zaman daha sağlıklı hücrelerden meydana gelir. bu da daha iyi oksijen taşınımı, besin taşınımı, vs. ve zararlı maddelerin daha hızlı bir şekilde vücuttan uzaklaştırmasında etkendir.

arkadaşım, çok saçma bir yönerme olmuş, örnek verecek olursak, 60 kilo sağlıklı ve yağ oranı düşük bir bireyle, 80 kilo sağlıklı ve yağ oranı düşük bir bireydeki kan miktarı aynı değildir. ve hatta 80 kiloluk insan üzerinden devam ediyorum, hiçbirşey yapmadan geçirilin bir haftaya bakacak olursak, bu insanın 3 gün önceki kan miktarı, 3 gün sonraki kan miktarını da eşit değildir, sürekli miktarı değişir.

vücut ihtiyacı doğrultusunda kan miktarını arttırır, sabitlenmiş bir miktar olsaydı eğer, kimse kimseye kan vermezdi. ayrıca spor yapan insanın kanındaki hücreler, spor yapmayan bir insana göre her zaman daha sağlıklı hücrelerden meydana gelir. bu da daha iyi oksijen taşınımı, besin taşınımı, vs. ve zararlı maddelerin daha hızlı bir şekilde vücuttan uzaklaştırmasında etkendir.

O zaman, çalışmamıza oranla iyi beslenmek şart.
Peki bu doğrultuda beslenmenin yanında birde daşıradın ek takviye alan(hap vs...) bi sporcu var mı? bu konuda işi sadece beslenmeye mi bırakmalıyız?
mesela omega nın hem besini hemde hapı gibi birşey?

spor yaparken ortaya çıkan büyüme sonucunda kan miktarın aynı kalmıyor.
örneğin
Yetişkin 80 kiloluk bir insan vücudunda ortalama altı litre kan bulunmaktadır.Bu kişi 90 kiloya çıktığında 6 değil muhtemelen 7 litreye fln çıkar.Yani beyine hep aynı miktarda kan gider.İçin rahat olsun spora devam :)

antreman sırasında gerek yorgunluk gerek kanın adalede toplanması sonucu biraz afallama olabilir ancak aradan az bir zman gecince kan adaleden ayrılıyor bu sebeplede hic bir yerde kan sürekli kalmaz

insan vücudundaki kan sürekli değişir ve akış halindedir böyle saçma bir seyi espiri olsun diye demiş olabilir hocan yada antreman sırasında anlayışı kıtlasabilir bu dogal bişi mesela bende masadaki kendi suyum yerne baskasının suyunu içtiğim oluyor yada biri bişey dediğinde öle anlamadan bakabiliyorum bu yorgunluk sonucu olusan bişey

johnny bravo geldi aklıma ....:D

Bir insanda vücut ağırlığının 13 de biri kadar kan bulunur. Meselâ 65 kilo ağırlığında bir insanda beş kilo kan vardır. Ama bu kanın hepsi dolaşıma katılmaz. Bir miktarı yedek olarak dalakta, karaciğerde, deri altında durur. İhtiyaç ha:-)linde, meselâ sporda bu yedek kan dolaşım uzuvlarına girer.
Demişler ayrıca bir forumda

Ayrıca arkadaşlar burası bir forum aklıma takıldı paylaştım....Yok oturalım kıpırdamayalım gibi gereksiz şeyler yazmanıza gerek yok...
Yanılıyorsam düzeltin....

sen düşüne dur anca düşündüğünle kalırsın......Atatürkün sözünüde unut......sağlam kafa sağlam vücutta bulunur :D
Ayrıca sylvesterstalon umarım Ulu Önderimizin sadece bu sözünü uygulamaya dökmekle kalmıyorsundur umarım...

Son düzenleme:
bu sporda 5. yılım body hakkında bilmediğim çok az şey var ama yinede öğrenmeye her an açığım hatta bazı makaleleri belki 20 defa okumuşumdur........ben sadece bir sözle örnekleyeyim dedim art niyetim olmaz olamaz.....başarılar kolay gelsin..... alındıysan özür dilerim hakkkını helal et

Katılıyorum Ömer abi güzel yazmışsın.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 01:25 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 01:23 ----------

antreman sırasında gerek yorgunluk gerek kanın adalede toplanması sonucu biraz afallama olabilir ancak aradan az bir zman gecince kan adaleden ayrılıyor bu sebeplede hic bir yerde kan sürekli kalmaz

insan vücudundaki kan sürekli değişir ve akış halindedir böyle saçma bir seyi espiri olsun diye demiş olabilir hocan yada antreman sırasında anlayışı kıtlasabilir bu dogal bişi mesela bende masadaki kendi suyum yerne baskasının suyunu içtiğim oluyor yada biri bişey dediğinde öle anlamadan bakabiliyorum bu yorgunluk sonucu olusan bişey

İyi açıklamışsın tebrikler...

Evet değerli bftr üyeleri açıklamalarınız için teşekkür ederim.Aklımdaki soru işaretleri kalktı kalkacak :D... Herkese iyi çalışmalar

Ayrıca sylvesterstalon belirttiğin için teşekkürler . Emeğinde saygı duyuyorum nice 5 senelere....

Back
Yukarı