Vücut Geliştirme, Kilo Alma ve Bel Fıtığı

Arkadaşlar merhabalar. Yaşım 21 boy 178 kilo 60. Sizinde anlıcağınız üzere fiziğimden hiç memnun değilim çok zayıfım ne özgüvenim kalıyor ne de bişey. Spora başlayınca ki amacım 75-80 civarı kilo yapmak ancak bir sorunum var 2 adet bel fıtıgım varmış agrısını hissediyorum hep kimisi diyor sporla geçer kimiside dahada sakatlarsın. Arkadaşlar konuya giren herkesten bir yorum bekliyorum yardımcı olun lütfen bende normal biri gibi olmak istiyorum kilo almak istiyorum bel fıtığımın düzelmesini istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
 
Önce bir doktora görün, bel fıtıklarının durumunu, derecesini tesbit etsin. Spor için uygun olup olmadığını öğren. Belki bir tedavi gerekecektir. Sonrasında onun tavsiyesine göre spor durumunu ayarlarsın.
 
Önce bir doktora görün, bel fıtıklarının durumunu, derecesini tesbit etsin. Spor için uygun olup olmadığını öğren. Belki bir tedavi gerekecektir. Sonrasında onun tavsiyesine göre spor durumunu ayarlarsın.
Onları öğrendim hocam 2 adet başlangıç seviyesinde küçükmüş şuan 1 tane kist varmış o ama zararlı bişey değil dedi tedavi etmelik bir durum yok dedi kaplıcalara git dedi bu kadar
 
Walla, konu çok hassas. Normal yaşamında belki yıllarca varlığını dahi hissetmeyeceğin fıtıkların, spor yaparken bir anlık ters bir hareket veya yanlış ağırlık sonucu hayatını kabusa çevirebilir. Yapacağın sporun detaylı anlatımı ile konunun uzmanları ile görüşmende fayda var genede...
 
Buradan teşhis koymak yanlış olur hocam.
Sen işi bilen bir doktora git böyle böyle spor yapacağım, ağırlık kaldıracağım bir sorun oluşturur mu diye detaylıca sor öyle hareket et.
 
Burada kilit kelime işi bilen doktor ve öyle bir doktor bulamayacağının garantisini verebilirim. Konu fıtık olunca doktorlar otomatik olarak spor yok, yapacaksan yüzme diyeceklerdir. Yüzmeye itirazım yok ama bel fıtığıyla da ağırlık çalışmak mümkün hatta fıtıkları büyük ölçüde iyileştirmek de mümkün. Doktorlara git tabi ama fıtık + spor konusunda kendi kendinin doktoru olmayı öğrenmek zorundasın. Foam roller kullanmayı mutlaka öğren. Belimde 2 adet fıtık var, powerlifting ve crossfit yapıyorum, 45 yaşındayım, sadece fıtıkla da spor yapılabildiğini bil.
 
Back
Yukarı