vücudunuzda aşırı güçlü bölgeler var mı?

Ben yapı olarak ortalama güçteyim her bölgede, ağırlığa başlayan biri kaçla başlamışsa ortalama olarak o civarlarda başlamışımdır ağırlıklara ama bacaklarım hariç. bacaklarım nedense diğer insanlara göre aşırı güçlü. bazı hareketleri makinedeki tüm ağırlıkları kullanarak 30 tekrar bile yapabiliyorum. uzun süredir salonda çalışanların şaşırdığı çok oldu. hatta iki kere aletin kablosunu koparttım :) ben ilk başta o aletleri bayanlar için sanıyordum hepsini kaldırdığım için, milleti görünce anladım bende gariplik oldunu

asıl konuyu açma sebebim bu olayın nedenlerini anlamak, ben bu tip şeylerin genetik olduğunu düşünürdüm hep ama 13-18 yaş arası dönemim aklıma gelince acaba bu genç yaşlarda yapılan antremanlar kalıcı mı oluyor diye merak etmeye başladım.

13-18 yaş arası dönemde abartısız günde 3-4 saat futbol oynar, geri kalan bir çok zamanda da dağlık bölgede bisikletle dolaşırdık. bacaklarım roberto carlos gibi olmuştu resmen :)

mantıken şu an 30 yaşıma yaklaştığıma göre o zamanki çalışmaların pek faydası kalmasa gerek bu zamana... sizinde vücudunuza göre öne çıkan güçlü bölgeniz var mı? varsa genç yaşta aşırı yüklenme olmuşmuydu bu bölgeye?

teşekkürler

Benim de kafama takılan bir mesele bu. Kısa zamanda bench press'te 100 kiloya çıkabilmemde çocukluk-gençlik döneminde devamlı çektiğim şınavların bir etkisi var sanırım. Bilhassa ergenlik çağında yapılan çalışmaların vücutta kalıcı etki bıraktığı söylenir.

bu arada bacakta yaptığım hareket leg extension mış
bilmiorum belki normaldir fazla kaldırmak ta
demek istediğim diğerlerine göre ve vücuduma göre orantısız fazlaydı kilo

bacak-kalf.

omuzlarım genetik olarak güçlü ve gelişimi de hızlı,behind the head shoulder press antrenmanımda bench kilolarıma yakın ağırlıklarda çalışıyorum..
uzun bir sakatlık döneminden sonra 2 ay ara da vermek zorunda kaldığım bir 6 ayın içindeyim mart sonunda bulk dönem sonu paylaşımlarıma da başlayacağım zaten sözüm havada kalmasın :)

Son düzenleme:
benimde kollarım güçlü ama belki önceden çok omuz kol bilek ağırlık verdiğim için olabbilir

Ben yapı olarak ortalama güçteyim her bölgede, ağırlığa başlayan biri kaçla başlamışsa ortalama olarak o civarlarda başlamışımdır ağırlıklara ama bacaklarım hariç. bacaklarım nedense diğer insanlara göre aşırı güçlü. bazı hareketleri makinedeki tüm ağırlıkları kullanarak 30 tekrar bile yapabiliyorum. uzun süredir salonda çalışanların şaşırdığı çok oldu. hatta iki kere aletin kablosunu koparttım :) ben ilk başta o aletleri bayanlar için sanıyordum hepsini kaldırdığım için, milleti görünce anladım bende gariplik oldunu

asıl konuyu açma sebebim bu olayın nedenlerini anlamak, ben bu tip şeylerin genetik olduğunu düşünürdüm hep ama 13-18 yaş arası dönemim aklıma gelince acaba bu genç yaşlarda yapılan antremanlar kalıcı mı oluyor diye merak etmeye başladım.

13-18 yaş arası dönemde abartısız günde 3-4 saat futbol oynar, geri kalan bir çok zamanda da dağlık bölgede bisikletle dolaşırdık. bacaklarım roberto carlos gibi olmuştu resmen :)

mantıken şu an 30 yaşıma yaklaştığıma göre o zamanki çalışmaların pek faydası kalmasa gerek bu zamana... sizinde vücudunuza göre öne çıkan güçlü bölgeniz var mı? varsa genç yaşta aşırı yüklenme olmuşmuydu bu bölgeye?

teşekkürler

Normal ağırlıktaki bir futbol topunu şut pozisyonunda kaç metre uzağa vurabiliyorsunuz ? Yani top kaç metre uzakta yere düşüyor ? Ortalama bir mesafe söyleyebilirmisiniz ?

Bacak ve sırtım çok güçlü sanırım onun nedeni hayatımın uzun bi zamanını kilolu biri olarak geçirmiştim. şuan bacak kaslarım hemen farkediliyor. Ama bu kasım güçlü diyerek çok fazla gerilim yaratıp yüklenmeniz kaslarınızı yıpratabilir.

Bacaklarınız tabi ki güçlü. Vücudunuzdaki toplam kas kütlesinin neredeyse %30'u bacaklarınızda çünkü. :)

Bacaklarının normalden çok güçlü olduğunu düşünen var ise bizimle Squat videolarını paylaşır, biz de takdir ederiz.

bacaklarım güclüdür bunuda acıkcası cok kücük yaslardan beri uzun yıllar bisiklet kullanmamdan dolayı diyorum tabii agır calıstıgım bacak antrenmanlarında cok fazla faydası var

Normal ağırlıktaki bir futbol topunu şut pozisyonunda kaç metre uzağa vurabiliyorsunuz ? Yani top kaç metre uzakta yere düşüyor ? Ortalama bir mesafe söyleyebilirmisiniz ?

hiç bir fikrim yok büyük ihtimal paslanmışımdır, uzağa vurmak güç dısında alışkanlıkta isteyen bir şey, maç olayını bırakalı uzun zaman oldu

ama o dediğim dönemler iki kişi halı sahaya gidip kaleden kaleye şut çekişirdik , yani baya iyidi (gündüz ve saha boşsa, bide halı saha eşşek gibi olanlardan deil tabiki)

Bacaklarınız tabi ki güçlü. Vücudunuzdaki toplam kas kütlesinin neredeyse %30'u bacaklarınızda çünkü. :)

Bacaklarının normalden çok güçlü olduğunu düşünen var ise bizimle Squat videolarını paylaşır, biz de takdir ederiz.
konu takdir edilme konusu değil , konu genç yaşta yapılan sporun gerçekten kalıcı olup olmadığı
zaten farkında isen yeni başlayanlara göre dedim, beraber bodye başladığım bir çok arkadaşım oldu (dönem dönem kısa süreli yapardık)
genelde hareketlerde kilolar yapıya göre 3-5 oynardı, ama bacakta fark hep açıktı
en azından kendi vücuduma göre çok daha orantısız güçlü diyelim, bununda sebebi eğer genç yaşta antremansa, küçük yaşlarda insanları body yapmayın denmesi yanlış mı acaba.. konu bu yani

Son düzenleme:
Beyler,bacak kası yürüdüğünüz için sürekli kullanılır ve erimez.eritmek imkansız gibidir,protein almadan overworkout yapmanız gerekir.Bu sorundan bende nasibi aldım,2 yıl önce zayıflamak için koşu bandında %30 eğim ile dağ çıkar gibi yürüdüm günde 3 defa yarımşar saat,yaklaşık 2-3 ay sürdü.bacaklarım roberto carlos gibi oldu soğuk 68 cm civarında (4-5 cm yağ).salonda denediğim ilk seferde bacak makinasını full çektim 20 tekrar,ve teli koptu.Ne kadar istesemde erimiyo bacak kasları.Açıkcası yaptığınız hiçbir kas erimez biraz küçülür,ama bacaklar milim oynamıyor yıllar içinde.O nedenle bacak yaparken dikkatli düşünün beyler.

Bu arada sorunun cevabı,bacak,karın ve omuzlarım.

tricepslerim ve göğüsüm güçlüdür deadliftde 50kg yi yerinden çok zor kaldırırken benchde 65 kg yi rahatlıkla kaldırıyorum.bununda sebebi sanırım bol bol şınav çekmemedir.

Back
Yukarı