Vücudumdaki Bozukluk

Merhabalar

Vücudumu nasıl düzeltmeliyim ?

Evde yaptığım yanlış hareketlerden sonra salona gidince daha belirginleşti ve vücudumun simetrisi çok bozuldu.

Salona tekrar başlıyorum inşallah.

Nasıl düzeltebilirim ?

Eklentiler

• PicsArt_1384868081185-1-1.jpg
    PicsArt_1384868081185-1-1.jpg
    59,6 KB · Görüntüleme: 426
  • 20131013_125826-1-1.jpg
    20131013_125826-1-1.jpg
    60,6 KB · Görüntüleme: 385
  • 20131008_213705-1.jpg
    20131008_213705-1.jpg
    96,1 KB · Görüntüleme: 379
  • 20131008_213653-1.jpg
    20131008_213653-1.jpg
    67,3 KB · Görüntüleme: 384
Bir duruş bozukluğu var, hafif skolyoz da olabilir sadece kasların güçsüz olduğu için de böyle duruyor olabilirsin. Her iki durumda da güçlendikçe düzelme olacaktır. Sırtı ihmal etme, squat ve deadlifti ihmal etme, çok ye, çok yediğini düşündüğün noktada daha da çok ye, ağır gir, zamanla düzelecektir.

Bir duruş bozukluğu var, hafif skolyoz da olabilir sadece kasların güçsüz olduğu için de böyle duruyor olabilirsin. Her iki durumda da güçlendikçe düzelme olacaktır. Sırtı ihmal etme, squat ve deadlifti ihmal etme, çok ye, çok yediğini düşündüğün noktada daha da çok ye, ağır gir, zamanla düzelecektir.
Evet Hafif kamburluk problemim var.Bunlara Dikkat edeceğim teşekkürler.

Açıdan mı kaynaklı bilmiyorum da sırtın sol tarafa doğru daha çok genişlemiş sanki gerçekten garip bir şekil almış kemikler :eek: Çok zayıfsın hacimlendikçe kilo aldıkça inşallah düzelir yaşın 15 -16 gibi heralde daha ergenlik çağındasın . Kemik yapının bozulması ileride başına büyük dertler açabilir

Açıdan mı kaynaklı bilmiyorum da sırtın sol tarafa doğru daha çok genişlemiş sanki gerçekten garip bir şekil almış kemikler :eek: Çok zayıfsın hacimlendikçe kilo aldıkça inşallah düzelir yaşın 15 -16 gibi heralde daha ergenlik çağındasın . Kemik yapının bozulması ileride başına büyük dertler açabilir
Yaşım 16.kemikler değil kaslarım yamuk.birde duruş bozukluğum var.sırtım bakış açısından öyle.omuz düşüklüğümde var.

Doktora görünmemde fayda var.

Sol trapezin sağa göre çok gergin. bu sebeple omuz başını yukarı çekiyor. dikkat edersen sol omzun daha yukarıda. Sol trapezini esneterek bunu düzeltmen mümknü olabilir. Ama tek başına yeterli mi bilmiyorum.Google dan 'trapezius stretching exercises' diye web de ve görsellerde aratırsan gerekli hareketleri bulabilirsin.

daha önce trapezlerdeki dengesizlikten kaynaklanan bu gibi durumları gördüm. hatta bende de var ama seninkisi kadar dengesizini görmedim. fizik tedavi uzmanına görünmelisin.

vucut iyi biraz daha kilo alman lazım karboyu ve proteini arttır.

Back
Yukarı