Merhaba,
Ben de sizinle aynı sorunu yaşıyorum. 14 aydır düzenli spor yapıp beslenmeme dikkat ediyorum. Son 3-4 ay içerisinde 72 kg'dan 66 kg'a düştüm. Ama aynaya baktığımda zayıfladığımı göremiyorum fakat kendimi daha sıkı hissediyorum. Kısmen genişlemeler bile oldu. Omuzların genişlemesi 8 aydan sonra gözle görülür oldu. Tabi biraz da omuz çalışmasına bağlı. Demek istediğim aslında farkında değiliz ama vücut bir yandan yağ yakıp bir yandan kas yapıyor. Bel ve karın yağları hiç değişmedi diyorum ben de senin gibi

Ama kendine karşı bu kadar gaddar olma. Biz bu kadar çalışmada istiyoruz ki hooop kaybolsun onların tamamı. Ortada sadece baklavalar kalsın

Ama o yağlar oraya o kadar kısa sürede gelmedi. O kadar kısa sürede de gitmesini beklememek lazım. Göbek ve bel yağları gitmedi diyorum ama aslında az da olsa fark ediyorum artık azalmaya başladıklarını. Hiçbir pantolonum kemersiz durmuyor mesela üzerimde. Kemerlerin delikleri yetmiyor. Yeni delikler açmak zorunda kaldım. Bu da aslında bel ve karın bölgesinde bir küçülme olduğunu gösteriyor. Bence kendini bu şekilde motive etmen daha doğru olacaktır. Bir de bir kaç yerde vücut yağlarının çalışma esnasında vücudun her yerinde yakıldığını o yüzden belli bir bölgeye odaklanmanın gereksiz olduğunu okudum ve bu yüzden karın çalışmalarına yoğunluk vermedim. Fakat bunun böyle olmadığını tecrübe ettim. Vücudun her bölgeden yağ yaktığı doğru ama bel ve karın bölgesi yağlarına odaklanmak istiyorsan o bölge hareketlerine ağırlık vermen gerektiğini anladım yakın bir zamanda.
Gelişme konusuna gelince eğer protein takviyesi almazsan gelişme çok hızlı olmuyormuş. Ben de birçok site araştırdım ve bir çok eğitmenle konuştum. Ama hepsi de takviyeye ihtiyacım olmadığını, beslenmeye dikkat etmenin yeterli olacağını söylediler. Ben de Arnold olmak istemediğim için zamana bıraktım. Sonuçta spor ömür boyu yapılması gereken bir şey. 1 yıla olmazsa 2 yıla istediğim görünüme kavuşacağımı, en azından yaklaşacağımı düşünüyorum. Vücudunu tanıyıp kendine ona göre bir program oluşturman da çok önemli bence. Doğru programda çalışmak çok önemli. 3 aydır çalıştığım programı geçenlerde değiştirdim ve müthiş bir değişim fark ettim. Bir eğitmenden destek almak çok önemli. Ama eğitmenin bu konuda uzman olması daha da önemli.