Uzun ve kısa kol kasları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan chucx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

chucx

Üye
Arkadaşlar geçen gün spor hocamız çalışırken gördüm barbell curl hareketini yaparken tam kaldırmıyor sorduğumda kasların uzun olması için yapıyormus tam kaldırınca kaslar kısa oluyormus , sizce uzun kas mı daha guzel goruntu olusturur yoksa kısa kaslar mı bır ıkı tane ornek verebılırmısınız sız nasıl calısmamı onerırsınız

Son düzenleme:
kasların uzaması diye birşey yok biceps uzamaz diye biliyorum.

bende tam bilmiyorum ama hani koşucuların kasları uzun oluyor ya genelde hoca o tarz bıseyden bahsettı sanırsam eger tam kaldırırsam kaslar bır yerde toplanır dedı ama bence kasların bır yerde toplanması dhaa guzel bır goruntu olusturu

Tam kaldırmayınca biceps tam yuvarlanmıyordur, ama işe yararmı bilemem.Düz gergin bi görüntü oluyo bende küre şekli yerine kol serbestken düz ama şekilli duran halini beğeniyorum.

kasları şaşırtmak için yapıyorsa bişe demem
Ama uzama kısama hikayesi beni aşar

benm duyduğum ise genetik haricinde çalışmanda şeklini belirler...hocan doğru demiş bana göre...bazılarının bicepsleri kolları aşağıdayken bile bicepsler omza yakın duruo gibi görünüo...daha kalın görünür fakat biçimsiz durur...bu da barbell curl hareketinin yanlış yapılmasından kaynaklanır...benm bildiklerim bunlar..

sanırım tamamen genetikle ilgili çünkü ben tamamen kaldırıyorum fakat biseps yayılmaya başladı ve uzunca hacimlendi,bazı bodyciler gibi sıkınca yusyuvarlak çıkmıyor,dikdörtgen olarak yayılıyor

benm duyduğum ise genetik haricinde çalışmanda şeklini belirler...hocan doğru demiş bana göre...bazılarının bicepsleri kolları aşağıdayken bile bicepsler omza yakın duruo gibi görünüo...daha kalın görünür fakat biçimsiz durur...bu da barbell curl hareketinin yanlış yapılmasından kaynaklanır...benm bildiklerim bunlar..
Arkadaslar bilmedigimiz konular hakkinda bu kadar kesin konusmayalim...

Uzun veya kısa olması genetiktir.Çalışma şeklinin belirlemesi ilizyondur.Yani kasınız uzamaz ama farklı bölgeleri çalıştırıp,doldurarak uzamış görüntüsü verebilirsiniz.

Uzun ve kısa olması kişinin vücut yapısına göredir.Kısa kol daha çok hacimlenirken uzun kolun hacimlenmesi kısa kola göre daha uzun sürebilir

Benim kolumda bükünce biceps kası ile bilek arasında 3 santim boşluk var

Kaslarin uzun veyahut kısa olmasi , şekli ve diğer her şey dahil genel görüntüsünü antrenmanlar değil genetik belirler

yok ya? stretching'i komple çöpe atalım o zaman?

biceps uzamaz diyen arkadaş da iki set arası bir biceps stretch hareketi denesin bakalım birşey farkedecek mi..

not: bicepsin başlangıç noktasının nerede olduğu genetiktir onu değiştiremeyiz ama bu demek değildir ki kas uzamıyor...

biceps uzamaz diyen arkadaş da iki set arası bir biceps stretch hareketi denesin bakalım birşey farkedecek mi..

not: bicepsin başlangıç noktasının nerede olduğu genetiktir onu değiştiremeyiz ama bu demek değildir ki kas uzamıyor...

Benim söylemeye calıstığım şey kaslarin genetik olarak belirlenmiş baslangıc ve bitiş noktalarinin herhangi bir şekilde değiştirilemeyeceğidir. Nasil ki coğu kişinin göğüs arasında ki bosluğun ölcüleri kişiden kişiye değişiyor , biceps de dahil bütün kas gruplari bu sekilde genetik olarak belirlenir.

ya aslında uzun kasların duruşu güzel ama hacimlenmesi zor olduğu için fazla sonuç alamıyormuş hissine kapılıyorsunuz bide yapılı göstermek için 3 yerine 5 çalışıyorsun o yuzden pek tercih etmiyorum uzunu

biceps stretch hareketi yapmadım ve bisepsim uzun.Güçlendiği halde cm olarak hacim koymuyor,olabildiğine yayılıyor.

Back
Yukarı