uzun biceps mi kısa biceps mi ?

uzun biceps mi? kısa biceps mi

• Total voters
    253
Arkadas hem kollarda en iyi Arnold diyorsunuz hem de uzun biceps diyorsunuz.
Bicepsi biceps yapan o yumurta seklidir.

Pek farketmez kütleli ve define bir biceps her zaman iyidir. Ama uzun diyorum ben de :)

Fikrim değişti kısa biceps daha güzel kesinlikle thums:

Aynen kısa değil. Bu arada Mike Mentzer'in Heavy Duty programının prensiplerine birazda olsa uyarsanız; biceps'inizin uzayacağını düşünüyorum.

Aynen kısa değil. Bu arada Mike Mentzer'in Heavy Duty programının prensiplerine birazda olsa uyarsanız; biceps'inizin uzayacağını düşünüyorum.

Şu uzama durumu hakkında bişi söylemek istiyorum.

Malesefki biceps uzunlugu - kısalıgı genetiktir . Biceps ler uzuyup büyümez.
Sadece bicepsin alt bölgesndeki kısımda Brachialis kas grubu var.

Yani bu kas grubuna yönelik çalışılarak(scott curl , hammr curl vs..) belki bi nevze oradaki boşluk dolar.

Tabi Strechinglerinde büyük etkisi var , çoğu kişi ihmal ediyor .Esnetme hareketleri kasın şeklini bile güzelleştiriyor atlamamak gerek.

ccurlbig.jpg

Evet dün akşam uyumadan zülküf turanın kitabını açıp, biceps bölümünü tekrar gözden geçirdim. Brachis kas gurubunu ne kadar geliştirirsek geliştirelim, biceps'in uzunluğu artmıyor ancak; brachis kasının geliştikten sonraki şekli ise görünümü düzeltiyormuş. O yüzden scott ve dambıl concentration hareketlerinde kolumuzu indirebildiğimiz kadar aşağıya indirmemiz gerekiyormuş. Ayrıca dediğim gibi negatifleri yavaş ve zorlanabileceğimiz şekilde yapmamız biceps kas gurubumuz için gerçekten faydalı olurmuş...

Peki hammer curl hakkında bilgisi olan var mı? brachislerin gelişimine ne kadar etkili?

Son düzenleme:
peak li kısa biceps sevmiyorum bana çok itici geliyor ve bana göre kolu iri ve dolgun göstermiyor :)

belki sevmememin sebebi benim bicepsimin uzun olması genetik olarak. ama iri ve dolgun durduğu aşikar :)

Uzun biceps tercihim.

Bir soru: Bicepsin uzun yada kısa olması genetik mi yoksa çalışma şekli ile mi alakalı?

Kesinlikle genetik.Ama kısa olan bicepsi çalışarak biraz daha uzatabilirsin bu konuda seni engelleyen birşey tabiki yok :)

bicepsi çalışarak uzatamazsınız! çalışan kas daima kısalır. ön kola çok yakın bicepsin altında yassı bir kas var bazı egzersizler bu kası çalıştırdığı için bicepsi uzuyormus gibi bir yanılgı oluşuyor.. ama genetik olarak bu kasta yetersizse veya gerideyse bicepsi uzatmanın malesef hiç bir yolu yok.

ayrıca benimde uzun ve bu yüzden peak denen zirveyi oluşturamıyorum 40 cm kolum var ama sıkıtğımda kısalarda ki gibi bir peak olmuyor. Bakalım seneye diyetten sonra nasıl olacak :D

uzun biceps herzaman iyidir.

keşke en başa fotoğraf koyulsa iyi olurdu. uzun bicepse ve kısa bicepse örnek fotolar.

Back
Yukarı