Arkadaşlar selamlar, Öncelikle bu forum ile tanıştığım için çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum, gerçekten inanılmaz faydalı. Benim sorum şu; Ben 3 sene evvel body çalışmayı bıraktım. Öncesinde 2 yıllık bir çalışmam var. Yani belirli bir alt yapım var. Ancak 3 senede tabiki bazı kayıplar oldu. Şimdi tekrar başladım ve hiçbir şekilde bırakmayı düşünmüyorum. Şu an hafif bir program ile başladım(haftada 3 gün çalışıyorum) Acaba 4 günlük bir programa hemen geçmem ne kadar doğru olur. Hemen yüklemeye geçmek doğru mudur? Yoksa 2-3 ay yavaş tempomu gitmeliyim, bu konuda biraz kararsızım..bu arada bazı supplementlerim hazırda bekliyor.(amino asit protein, arginin-ornithine, multi vitamin vs..vs..) Bunları hemen kullanmakta bir sakınca var mıdır? Görüşler için şimdiden teşekkürler,
Hemen yükselmeye gerek yok, yavas yavas vucudun alissin. Bence en azindan ilk ay sadece makineleri kullan, digerlerinde sakatlanma riski var. Beslenmede ne kadar bilgilisin bilmiyorum, forumdaki yazilari - konulari oku. Onlar sadece takviyedir, beslenmede yeterince almiyorsan önemlidir. Yanliz ilk önce kendin icin normal beslenmeden al derim, aliskanlik olmasin. Zamana gelince, genel olarak erkekler sporu 15-16 arasi yapmak uygundur diye okumustum. Normal sartlar altinda gece 23´da yatip sanah 8´de kalkan insanlar ; kadinlarda en kuvvetli saati 11 civari, erkeklerde ise 15 - 16 arasidir, ayrica yaptigimiz sporu dakikasi dakikasina ayni saate yaparsak, farkli saatte yaptigimiz antremandan daha fazla sonuc aliriz. Cünkü vucudumuz ayni saatte antreman yaptigimizdan dolayi hep o saate ayarlayip enerji düzeyini en yüksege cikarir.
Yorum için teşekkürler... İyi beslenme ve birazda takviye şeklinde gitmeyi düşünüyorum... Çalışma programım ise haftada 3 gün şeklinde şimdilik...