Uzmanının Tavsiyesi Lazım (Supplement Konusu)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan trockya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba arkadaşlar. Yeni başlayanlar bölümüne konu açmış olsam da vücut geliştirmeyi daha önce yaptım ancak çeşitli sebeplerle düzenli olamadım. Bazen 6-7 ay bazen 3 ay falan yapabildim. Bu sefer uzun vadeli yapabilecek gibi duruyorum o yüzden birkaç sorum olacak. Bilen kişiler yardımcı olursa memnun olurum. Doğallığın daha iyi olduğunu takviyelerin zararları vs. konusunu biliyorum ancak onu bir tarafa bırakırsak:

1) Ben takviyelerle birlikte spora başlasam, vücudumu şekillendirsem, vücut şekillenince takviyeleri bırakıp spora doğal devam etsem şeklimi kaybeder miyim?
2) 1.77 boy 85 kiloyum. Daha önce çeşitli sporlar yaptığımdan alt yapı müsait. Vücudum birkaç ayda sıkılaşmaya başlayabiliyor. Kısacası hem göbekten kurtulmam hem de kaslanmam lazım. Bu amaçla tavsiye ettiğiniz, güvenilir olan yağ yakıcı, protein vs gibi takviyelerin markaları nelerdir?
3) Eğer bir kür falan oluşturacaksam hangi üründen ne dozda oluşturmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz? Gideceğim spor salonundakilerin bu konudaki bilgisinden ziyade sizlerin uzmanlığına ve yardımınıza daha çok güveniyorum. :)

Sağ olun şimdiden.

Yağ yakıcı olarak animal pak. Kür olarak Whey+Creatin+Bcaa ve amino asit yapabilirsin. Spora başlar başlamaz takviyeleri kullanmana gerek yoktur. Zaten normalde 1 seneden sonra kullanılması uygun olur o süre zarfında dikkatli ve doğru beslenmen ve doğru antreman yapman sayesinde büyük gelişme kaydedersin. Bende öyle yaptım 1 sene supplement kullanmadım spora başladıktan sonra 18 kilo aldım tabiri caiz ise hayvan gibi oldum ve göbek yok kas kütlesi olarak. Sende düzenli bir şekilde yapar bunlara dikkat edersen supplement kullanmana gerek yok. Supplement ek besin nasıl ki vitamin eksikliği olunca vitamin hapı alıyorsun onun gibi. Zarar olarak karaciğer biraz fazla yoruluyor bu.

Yağ yakıcı olarak animal pak. Kür olarak Whey+Creatin+Bcaa ve amino asit yapabilirsin. Spora başlar başlamaz takviyeleri kullanmana gerek yoktur. Zaten normalde 1 seneden sonra kullanılması uygun olur o süre zarfında dikkatli ve doğru beslenmen ve doğru antreman yapman sayesinde büyük gelişme kaydedersin. Bende öyle yaptım 1 sene supplement kullanmadım spora başladıktan sonra 18 kilo aldım tabiri caiz ise hayvan gibi oldum ve göbek yok kas kütlesi olarak. Sende düzenli bir şekilde yapar bunlara dikkat edersen supplement kullanmana gerek yok. Supplement ek besin nasıl ki vitamin eksikliği olunca vitamin hapı alıyorsun onun gibi. Zarar olarak karaciğer biraz fazla yoruluyor bu.
Teşekkürler. Ben bir sene yapabilirsem zaten kaslı olmasa bile istediğim fit vücuda ulaşırım.:) Bir de benim kilo almam değil vermem lazım tabi.

Teşekkürler. Ben bir sene yapabilirsem zaten kaslı olmasa bile istediğim fit vücuda ulaşırım.:) Bir de benim kilo almam değil vermem lazım tabi.
O zaman yağ yakıcı yanında definasyona gideceksin kas haricinde ki vücudunda olan yağları ve kiloları yakacaksın ondan sonra tekrar kas kütlesi alma hacim dönemine giriceksin

Merhaba ;

Öncelikle biraz uzun bir yazı olacak ve yukarıda arkadaşın belirttiği şeylerde yanlışlar mevcut . O nedenl yazma gereği duydum .

Öncelikle arkadaşın önerdiği animal pak yağ yakıcı değil , minaral ve vitamin takviyesi. Univarsal firmasının animal cuts adlı ürünü yağ yakıcı fakat genel olarak termojenik yağ yakıcılar Türkiye'ye giriş yaparken içerikleri azalarak giriyor. Zaten hemen hemen hepsinin üzerinde Türkiye için özel üretilmiştir şeklinde ibare mevcut. Bu yüzden yağ yakıcı l karnetin ve cla ya ekstra para vermek gereksiz.

Herkesin aklında besin takviyesi kullansam ileride sarkma yapar mı ya da vücut şeklimi kaybeder miyim mevzusu var . Öncelikle Türk milleti olarak abartmayı çok seviyoruz. Bu ürünler besin takviyesi ,besinlerin yerini tutmayan , besinleri takviye eden ürünler. Bunları kullandığınız zaman gelişeceksiniz diye bir şey yok . Dediğim gibi Türk Milleti olarak abartmayı çok seviyoruz. Bu ürünleri kullanırken çok fazla beklentiye giriyoruz çünkü Türkiye şartlarında çok pahalı ürünler 250-300 lira sadece 1 ürüne para verince hemen gelişmek istiyoruz fakat belirttiğim şekilde bu mümkün değil. İnsanlar gelişemeyince de steroidlere başvuruluyor. Supplementler zararlı ürünler değiller ( yağ yakıcı ve performans arttırıcıları bunun dışında tutuyorum ) Nasıl ki size bir defada 200 gr tuz yedirsem zarar görürsünüz , supllementler için de aynısı geçerli.

Bence supplementlerden sadece kullanılması gereken creatin . Onun dışında beslenme ile ilgili açığınız var ise protein tozu da listeye eklenebilir. Kesin faydaları kanıtlanmış 2 supplement bunlar , diğer supplementler için hala tartışmalar sürüyor , kaldı ki examine.com gibi sitelerde glutamin -bcaa - l-karnitin gibi ürünlerin , satıcı firmalar kadar performans sağlamadığı hatta yararları olmadığı ile ilgili çok fazla kaynak mevcut. Derdim kimse ile tartışmak değil , kullanıp fayda gören kişiler kullanmaya devam edebilirler.

Bunun dışında bu işe gerçekten doğal olarak sürdürecekseniz , önce yağ yakıp , kaslanma diye bir durum yok . Kilo vermek istiyorsanız maintenance kalorinizden ( günlük yaktığınız ) daha az kalori almanız gerekiyor. Bu maintenance kaloriyi kabaca hesaplayan siteler mevcut bu konuya çok girmeyeceğim . Yardım lazım olursa , yardımcı olmaya çalışırım .

Fakat gelişmek istiyorsanız ve doğal devam edecekseniz kesinlikle prograssive overload antremanı ( sürekli artan ağırlık) . Bunun değişik şekilleri mevcut . En çok önerilen lineer progressive - yani düzenli artan yükleme . Başlangıç seviyesi için icecream fitness 5x5 ve ya stranglifts programları takip edilebilir. Başlangıç seviyesi dediğim , yurt dışındaki kişilere göre 100 kilo bench press- 140 kg squat ve 180 kg deadlift yapamayan herkes başlangıç seviyesniide kabul edilir. Yani Türkiye 'deki %70 -80 çoğunluk aslında başlangıç seviyesindedir.

Kısacası amacınızın hacim almak mı yoksa kilo vermek mi olduğuna karar verip , o doğrultuda devam etmek. Amacınız kilo vermek ise , yukarıdaki programlardan birini yapmanız çok mantıklı değil , zaten kilo vermek için alacağınız kalori ile , yukarıdaki idman şekli ile ağırlıkları arttıramayacaksınızıdır ya da çok az ağırlıklarda artış sağlanacaktır. Bu idmanları yapacaksanız da maintenance kalorinizden 300- 400 kalori fazla alırsanız hem hacim artışı hem de kaldırdığınız ağırlıklarda artış sağlarsınız .

Konuyu biraz fazla uzattım ama emin olun özet gibi yazmaya çalıştım . Progressive overload prensibi , beslenme makroları ile ilgili sayfalarca yazı yazılabilir.

Umarım az da olsa faydalı olmuştur.

Back
Yukarı