Uno çok tahıllı ekmek besin değerleri

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Andr0 tarafından 29 Ekim 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. Andr0
    Offline

    Andr0 Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2008
    Mesajlar:
    69
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG]
    İçindekiler: Zenginleştirilmiş buğday unu (tiamin mononitrat (B1 vitamini) riboflavin(B2 vitamini), niasin, B6 vitamini, B12 vitamini, askorbik asit (C vitamini), indirgenmiş demir, kalsiyum karbonat, indirgenmiş çinko), içme suyu, ruşeym, yulaf ezmesi, ayçekirdek içi gluten, keten tohumu, buğday kepeği, maya, acıbakla tanesi, sorgum, mısır, hidrojene bitkisel yağ, acı bakla kepeği, tuz, pirinç unu, malt unu, buğday kırması, ekşi hamur tozu, soya unu, kimyon tohumu, ekmek katkı maddesi (dekstroz, mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri, alfa amilaz), antimikrobiyal madde (kalsiyum propiyonat)

    UNO – ÇOK TAHILLI , E VİTAMİNLİ

    Değişik tahılları birarada içeren , vitamin ve minerallerce zenginleştirilmiş çok tahıllı ekmek , bileşimindeki yüksek E Vitamini ile sofralarınıza yeni bir lezzet ve besin değeri katıyor.

    Farklı tahıl taneleri ile sağlanan lif ile kalp hastalıkları , kanser gibi çağımızın önemli hastalıklarından önemli ölçüde korunmamız mümkün. Barsaklarınızın sağlıklı çalışmasında , kan şekerinizin ve tansiyonunuzun düzenlenmesinde yardımcı br ürün.

    Bileşimindeki yulaf , kolesterol düşürücü özelliğe sahip çözünebilen lif içerir. Toplam ve LDL kolesterolü düşürdüğü ve böylece koroner kalp hastalıkları riskini azalttığı konusunda sağlam bilimsel kanıtlar mevcuttur.

    Ayrıca yulaf , şeker hastalarının diyetinde , kabızlıkta ve zayıflama diyetlerinde kullanılan bir tahıldır.

    Sindirim sisteminin normal fonksiyon görebilmesinde lif önemli rol oynar. Yüksek lif içeren besinler sağladıkları doygunluk hissi ile öğün aralarındaki acıkmaya engel olarak fazla enerji alımını önler. Yulaf ürünleri gibi çözünebilen lif kaynaklarının mide boşalımını geciktirdiği bilinmektedir.

    Son yıllarda fonksiyonel bir ürün olarak kabul edilen keten tohumu , yararlı yağ asitleri bileşimi ve lif içeriği ile pek çok hastalığa karşı korunmada etkin olmaktadır.

    Yaşlılığı geciktirici vitamin olarak bilinen E Vitamini , vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlar. Vücudun bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynar. Aterosklorozun oluşumunu engelleyici etki gösterir, koromer kalp hastalığı riskini azaltır. Pıhtı azaltıcı etikisyle kanın akıcılığına yardımcı olur. Diyabetli hastalarda damar komplikasyonlarının önlenmesine yardımcı olur. Sinir sistemi hastalıklarında olumlu etkileri gösterir. Gözde katarakt oluşumunu geciktirir.

    E vitamini yaşlılığa bağlı hücre hasarlarında azalmaya neden olur. Etkin bir antioksidan olup bu özelliğinden dolayı kolay oksitlenebilen bileşiklerin oksidasyonunu önler. Özellikle A Vitamininin oksidasyonunu önleyerek bu vitaminin organizmada etkisini arttırır, karaciğerde depo edilmesine yardımcı olur. Üreme sisteminde etkilidir. Kansızlığın önlenmesinde görev alır.

    UNO ÇOK TAHILLI'NIN İÇERDİĞİ VİTAMİN VE MİNERALLER
    B1, B2, Niasin, B6, Folik asit, B12 ; Enerji oluşumunda, kan hücresi yapımı, bağışıklık sistemi ve ruh sağlığı üzerinde etkilidir.
    C Vitamini; Vücudun savunma mekanizmasını ve bağışıklık sistemini güçlendirir,canlılık verir.
    Demir ; Kansızlıktan korunma için gereklidir.
    Kalsiyum ; Sağlıklı kemik ve diş oluşumunda yapıtaşıdır.
    Çinko ; Büyüme, bağışıklık sistemi, tat alma duyusu ve üreme sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır.
     
    Son düzenleme: 29 Ekim 2009

Sayfayı Paylaş