pro mmaciler bile genelde torbalarda boks eldiveni kullanır sparringdede boks eldiveni kullanan çok gördümUFC eldivenini sparringte kullanırsın ileride.
Kum torbası ağırsa, boks eldiveni daha iyidir. Teknikleri oturtana kadar elini iyi korumalısın. Kum torbası kuş gibiyse, çıplak elle bile vurulur
Bizim tekniklerimiz ve gard alışımız boksörlerden farklıdır, bu yüzden gölge boksunda mma tarzı gard almayı unutma.
MMA eldiveni ile antreman sakatlanmaya müsait ortam oluşturuyor, 2- 3 yıl önce ben de aynı hatayı yapıp kum torbasına o eldivenlerle vurmuştum. Hafif bir antremandı ama 2 hafta bileğimi oynatamadım. Zaten o eldivenler müsabakalarda jiu jitsu tekniklerini uygulayabilmek için tasarlanmış, onları boks niyetine çok fazla kullanmamak lazım.pro mmaciler bile genelde torbalarda boks eldiveni kullanır sparringdede boks eldiveni kullanan çok gördüm
Bahsettiğin eldiven mma eldiveni kesik parmak profesyonel mma maclarinda kullanilir ufc ise bir dövüş organizasyonu spor degil. Onlar ust düzey eldivenler profesyoneller icin amator mma maçlarında daha farkli karate eldivenine benzer bir eldiven var, normal boks eldiveni oneririm sakatligi minimal seviyeye indirgemek icin cunku mma eldivenleri cok net vuruslar icin tarak kemiklerin bileğin zarar görebilirEvde kum torbasıyla antrenman yapıyorum.Önceden normal boks eldiveni kullanıyordum ama bu aralar bi değişiklik yapıp ufc eldiveniyle mi çalışsam diye düşünüyorum.Sizce hangisiyle çalışma yapmalıyım ? Hangisinin daha çok faydası olur ?