wingman
Üye
Daha henüz kefir mayasını alamadım kısmetse yarına.
Oda sıcaklığında beklemiş günlük süt olacak. bi kavonaza koyup içine kefir mayalarını atıyoruz. 24-36saat arası ışık görmeyen bi ortamda mayalanmaya bırakıyoruz. Veya sütü koyduğumuz kavonozun etrafını birşeyle sarıyoruz hem sıcaklık versin hem ışık almasın.. mayalandıktan sonra plastik süzgeçte kefir mayalarını süzüp çıkartıyoruz bu kadar
bu kefir mayaları tekrar tekrar kullanılabilir ve çoğalan birşey. çoğaldıkça kurutup buzdolabında uzun süre saklanabilir ama makul olanı sanırım paylaşmak
tadını böyle ekşimsi ayrana benzetebiliriz ama kıvamı daha yoğun.. Meyva parçacıklarıyla süper gider..
Oda sıcaklığında beklemiş günlük süt olacak. bi kavonaza koyup içine kefir mayalarını atıyoruz. 24-36saat arası ışık görmeyen bi ortamda mayalanmaya bırakıyoruz. Veya sütü koyduğumuz kavonozun etrafını birşeyle sarıyoruz hem sıcaklık versin hem ışık almasın.. mayalandıktan sonra plastik süzgeçte kefir mayalarını süzüp çıkartıyoruz bu kadar

