Tuzu kesmek ne kadar doğru?

Daha henüz kefir mayasını alamadım kısmetse yarına.
Oda sıcaklığında beklemiş günlük süt olacak. bi kavonaza koyup içine kefir mayalarını atıyoruz. 24-36saat arası ışık görmeyen bi ortamda mayalanmaya bırakıyoruz. Veya sütü koyduğumuz kavonozun etrafını birşeyle sarıyoruz hem sıcaklık versin hem ışık almasın.. mayalandıktan sonra plastik süzgeçte kefir mayalarını süzüp çıkartıyoruz bu kadar :) bu kefir mayaları tekrar tekrar kullanılabilir ve çoğalan birşey. çoğaldıkça kurutup buzdolabında uzun süre saklanabilir ama makul olanı sanırım paylaşmak :) tadını böyle ekşimsi ayrana benzetebiliriz ama kıvamı daha yoğun.. Meyva parçacıklarıyla süper gider..
 
Konu tuz'dan yoğurda dönmüş :)

Yoğurt için ayrı bir başlık açılmalı, oradan devam edilirse bende vakit buldukça katılabilirm...

Hazır yoğurt üreticileri çok fazla yerden yere vuruluyor. Evet son derece basit üretim yapanlarda var ancak hepsi öyle değil... Koca koca markalar alaşağı ediliyor, Trakya damarıma basılacak bi gün :)

(Bu arada yoğurt üreten firmalar ve bu firmalarda çalışan kişiler ile uzaktan yakından hiçbir ilişkim yoktur, bana çok uzak bir sektör ama doğruya doğru konuşmak lazım...)
 
Back
Yukarı