Merhaba ben uzun zamandır hiç tuz tüketmiyorum ama bu konuda da meraklanmaya başladım günde 5gr civarı tuz tüketmelisiniz vs deniliyor yediğim besinlerde genelde kendiliğinden tuzlu olmuyor ben daha sağlıklı olmak adına ölçülü tuz tüketmelimiyim tüketeceksemde deniz tuzu,rafineri vs hangisi daha iyi olur
Konu hakkında fikri olan varsa kendime çok düzenli bir liste daha hazırlıyorum tuz maddesi eksik kaldı
himalaya tuzu kullan. şu an en sağlıklısı. Yemekler pişerken 1 küçük kaşık atın. kaşık tahta olsun. o kadar. sonra yerken bir daha atma.
Sağlık açısından sorduğunuz için, iyot eksikliği tüm dünyada çok yaygın görülüyor ve artık sadece iyotlu tuzların yeterli olmadığı(%10 biyoyararlanım) biliniyor ve 12,5 MG'lık iyot tabletleri yurtdışında yaygın olarak kullanılıyor.İyot başta tiroid olmak üzere meme,prostat vs gibi organlar ve vücuttaki bir çok fonksiyonun düzgün çalışması için elzem. Günlük önerilen iyot miktarı ve rafine iyotlu tuzların biyoyararlanımı düşünüldüğünde çok düşük miktarda iyot tükettiğimiz sonucu çıkıyor. O yüzden rafine olmayan,doğal kaya tuzu ve himalaya tuzunu korkmadan damak zevkinize göre kullanabilirsiniz,tuz gösterildiği kadar zararlı değil aksine içerdiği mineraller özellikle iyot nedeniyle günlük olarak dengeli bir şekilde tüketilmesi gerekir.(herhangi bir hastalığınız yoksa)
Teşekkürler peki dediklerini aktar tarzı biyerden alıp öğütme değirmenindemi tüketeyim öyle mi bulabilirim