Tuttuğumu koparmak , Agırlıkları takır takır kaldırmak istiyorum

Ge-Force

Üye
değerli hocalarım abilerim ne kadar çalışsamda istediğim kuvveti bitürlü yakalayamıyorum. Benle beraber başlayanlar benchte 80 lerin üstüne çıktı ben hala 50 lerde geziyorum. hocanın verdiği beslenme programın hepsini yiyorum antrenmanıda eksiksiz yapıyorum ama bitürlü zehir kuvvetini yakalayamadım.

Ge-Force yüksek ihtimalle günlük karbonhidrat ihtiyacının altında seyrediyorsun.
Spordan önce kompleks karbonhidrat alırsan daha çok ağırlığın altına girebilirsin.
Kısaca spordan 1-2 saat önce sağlam beslen.

Ge-Force yüksek ihtimalle günlük karbonhidrat ihtiyacının altında seyrediyorsun.
Spordan önce kompleks karbonhidrat alırsan daha çok ağırlığın altına girebilirsin.
Kısaca spordan 1-2 saat önce sağlam beslen.

hocam liste verdi ona göre yiyorum bunun dışına çıkma diyede tembihledi. bende bilemedim şimdi dediğin gibi karbonhidratı arttıraym inşallah güçümü yerine getirir.

bir çok sebebi olabilir ilk aklıma gelenler aşırı cinsel yaşam
uyku düzensizliği
antibiyotik kullanımı
stress, beslenme bozukluğu gün içi yorgunluk, çeşitli sağlık problemler vs vs vs

değerli hocalarım abilerim ne kadar çalışsamda istediğim kuvveti bitürlü yakalayamıyorum. Benle beraber başlayanlar benchte 80 lerin üstüne çıktı ben hala 50 lerde geziyorum. hocanın verdiği beslenme programın hepsini yiyorum antrenmanıda eksiksiz yapıyorum ama bitürlü zehir kuvvetini yakalayamadım.

Kendini arkadaşlarınla kıyaslamayı bırakarak işe başlayabilirsin. Arkadaşların senden iri yarı olabilir, kolun uzun olduğu için bench presste zorlanıyor olabilirsin, hareketi yanlış yapıyor olabilirler vs...Hocanın verdiği yeme programının doğru olup olmadığı belli değil, yazarsan buraya daha iyi olur. Antrenman programın nasıl? Sadece benchte mi zorlanıyorsun? Squat nasıl,deadlift ne durumda, omuz press ne alemde? Ne kadar süredir devam ediyorsun? Kaç kiloyla başladın şu anda kaç kilosun?

geçenlerde forumda video izledim 65 kilo arkadaş 95 kilo benchte harika set atıyordu. ben 80 kiloyum başlamadan önce 73 kiloydum. kollarım ince değil kalın ve kaslı ama güç güç bakımından zayıf. hocam piramit set yazmıştı şimdi onu yapıyorum günde iki bölde 2 çalış birgün yat şeklinde. deadlif programımda yok sadece squat bide bikaç tane bacak makine var. Omuz preste düşük gibi son sette 30 kilo filan atıyorum. beselenme günde en az 140 gram protein almaya özen gösteriyorum karbonhidratta tam tartmıyorum tahminen toplamda 200 gramın üstünde alıyorum.

iyi dinlen iyi beslen antremanlardan once kaliteli karbonhidrat ve kahve gercekten fazla agirlik konusunda cok etkili oluyor

Bol bol makarna, pilav ve yumurta beyazı ye. Yatmadan önce ve sabah kalkar kalkmaz protein ağırlıklı beslen. Süt, lor peyniri vs.

En az 8 saat uyu.

Hacim almak istiyorsan antremanlarda kendini zorla. Yani setleri rahat rahat çıkarma. 8 tekrar yapıyorsan 9.yu çıkaramayacak vaziyette ol. Kimseyle kıyasa girme. Eğer bunları yapıyorsan hacim ve güç kazanmaman için hiçbir neden kalmaz.

Ben 7 aylık sporcuyum. İlk başta benchte 40 basıyordum, şimdi 100 basıyorum. Ama sana söylediklerimi harfiyen uyguluyorum. Tabi biraz da genetik meselesi. Bir arkadaşım 1 yıllık sporcu ve gayet güzel çalışıp beslenmesine rağmen benchte 60 yapıyor.

Back
Yukarı