Tuğrabozan El Yayı

Başlıkta yazmış olduğum ekipmanı rutin vücut geliştirme antrenmanıma eklemek istiyorum.

1)Öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum.

2)Bu tür bir değişiklik, vücut geliştirme işi ile(müsabık olmayan) uğraşan sporcu arkadaşlar için ne tür avantaj/dezavantajlar sağlar?

Teşekkürler.

1. Alalı 6 ay oluyordur sanırım. Bilek güreşi için almıştım verimli de oldu. Tek sıkıntısı eğer normal antrenmanlarım ağır olursa el yayı çalışacak enerji bulamıyordum. Yani sende vg antrenmanından çıkınca kaslar yorgunken tam verimli çalışabilir misin bilemeyeceğim :)
Onun dışında vg de gerekli sayılabilecek birşey değil. Belki deadlift gibi tutuş gücü gerektiren hareketlerde kolaylık sağlar vg ye başka faydası çok olmaz. Tabi yinede almalısın sonuçta vücutlar büyüyor ama eller küçük kalıyor :) tabi sonrada kaslı kollar sokakta bir yükü taşırken veya kavanozu açarken zorlanıyor :) hayatında elle tuttuğun herşeyde tutuş gücün işe yarar.

Abseto ve Goodfellas,hızlı cevabınız için ikinize de çok teşekkür ederim.

Aslında bu soruyu sormaktaki en büyük amacım,bu ekipmanın vücut geliştirmeye olumlu/olumsuz etkisiydi.Çünkü biz vg'ciler olarak bu işi estetik olarak yapmayı seviyoruz.Yani kendi adıma konuşmak gerekirse.Bilek egzersizlerine ağırlık verip bir sene sonra aynaya baktığımda karşımda temel reis görürsem damın üstünde saksağan gibi olur,takdir edersiniz ki zaten abseto ve Goodfellas siz de bu konuda benimle hemfikirsiniz.

Yalnız şöyle bir durum var.Turizm sektöründe çalışıyorum ve üç vardiyalı bir işim var.Ofis ortamında çalıştığım için ortam da müsait; klavyede bir yandan işle ilgili uğraşırken öbür elle de bunu yapmak amacıyla bunu geçen sene satın aldım.Lakin kargoyla eve geldiğin de anladım ki bu iki kiloluk canavar için özel vakit ayırmak gerekiyor.

Salona gidiyorum.Ev de dips–barfiks istasyonum var.Bu aletten geçen sene aldım.Fakat aklımda şöyle bir soru oluştu "Çalışma saatleri sürekli değişen insanlarda alternatif çalışma yöntemleri ne olabilir?"

Yani siz çalışan olarak sabahın yedi'sinde eve geldiğinizde kainat içindeki hiçbir salon açık olmayacak.Dolayısıyla evde böyle bir çalışma ortamı da kurdum.

Bu konuyu da buraya açmamın sebebi budur.Ama sorumun cevabını verdiniz hem de beklemediğim bir hızda teşekkür ederim sizlere. :)

Lakin kargoyla eve geldiğin de anladım ki bu iki kiloluk canavar için özel vakit ayırmak gerekiyor.
Kesinlikle öyle :) zaten tuğrabozanın yapımcısı Burak abiyle konuştuysanız yardımcı olmuştur. Yanında kullanım kılavuzu çalışma programları vb. Vermiştir.
Yani onları uygulamak isterseniz vg ile beraber tam performans ilerlemez. Sonuçta yurtdışında sadece tutuş gücü için çalışan insanlar var. Sizin öncelik vg olduğu için boş günlerde veya ant öncesi-sonrası hafif bir şekilde çalışırsanız hem sorun olmaz hemde yavaş yavaş gelişmeyi farkedersiniz. Amacınızı bilemem ancak güçlü olmak ayrı bir güven veriyor, insanı motive ediyor :)

Bilek dediğimiz bölgeyi çalıştırmak için bu tarz ekipmanların gereksiz ve bir yerden sonra yetersiz olduğu görüşündeyim. Bileğinize ölçü ya da güç katmak istiyorsanız, barfiks, deadlift, farmers carry ya da hammer curl gibi egzersizler zaten yeterli olacaktır. Spesifik olarak o bölgeyi çalıştırmak istiyorsanız, barbell ya da dumbell ile bilek curl yapmak daha hızlı gelişim sağlayacaktır. Ağırlıkları sürekli arttırma şansınız olduğu için kasa istediğiniz kadar overload ile lineer bir gelişme sağlayabileceksiniz. El yayları bir yerden sonra bunu sağlayamıyor.

Bilek dediğimiz bölgeyi çalıştırmak için bu tarz ekipmanların gereksiz ve bir yerden sonra yetersiz olduğu görüşündeyim. Bileğinize ölçü ya da güç katmak istiyorsanız, barfiks, deadlift, farmers carry ya da hammer curl gibi egzersizler zaten yeterli olacaktır. Spesifik olarak o bölgeyi çalıştırmak istiyorsanız, barbell ya da dumbell ile bilek curl yapmak daha hızlı gelişim sağlayacaktır. Ağırlıkları sürekli arttırma şansınız olduğu için kasa istediğiniz kadar overload ile lineer bir gelişme sağlayabileceksiniz. El yayları bir yerden sonra bunu sağlayamıyor.
Hocam yanlış anladınız sanırım. Bu el yayı 10-40kglık oyuncaklardan değil :)
Bu el yayıyla ömür boyu çalışılabilir ki son seviyesine yine gelmek pek mümkün değildir. Yani farmers Carry vb hareketlerle kıyaslamak bile yanlış. Ayrıca wrist curl hareketi evet önkol gelişimi için elbet iyidir ancak bilekte ki tüm kasları çalıştıran bir hareket değildir. Hele hele tutuş gücüyle hiç alakası yoktur. Kısaca el yayının sadece kol büyütmek için kullanıldığını düşünmek başlı başına bir hata :)

Kesinlikle öyle :) zaten tuğrabozanın yapımcısı Burak abiyle konuştuysanız yardımcı olmuştur. Yanında kullanım kılavuzu çalışma programları vb. Vermiştir.
Yani onları uygulamak isterseniz vg ile beraber tam performans ilerlemez. Sonuçta yurtdışında sadece tutuş gücü için çalışan insanlar var. Sizin öncelik vg olduğu için boş günlerde veya ant öncesi-sonrası hafif bir şekilde çalışırsanız hem sorun olmaz hemde yavaş yavaş gelişmeyi farkedersiniz. Amacınızı bilemem ancak güçlü olmak ayrı bir güven veriyor, insanı motive ediyor :)

Kesinlikle doğru,abseto. Antrenman öncesi veya sonrası bana da mantıklı geldi.En azından bu şekilde kuvvet arttırımına da etkisi olacaktır dediğin gibi.[DOUBLEPOST=1499833268][/DOUBLEPOST]

StaticX,evet vücut geliştirme için el yayı gereksiz;bu konuda hemfikiriz Ama abseto'yla da vurguladığımız gibi 10 farklı seviyesi var ve belli bir seviyeden sonra vücut geliştirme amacını biraz aşıyor.Zaten ben sadece iş hayatımın yarattığı zaman aralıklarına sıkıştırmak için forumun bu bölümüne konu açtım ve evet abseto Burak Bey'in verdiği kullanım kılavuzu ben de sadece bir defter kalacak.Çünkü bu work out, vücut geliştirme çizgisinin biraz dışına çıkıyor.

Ama iyi ki bu bölüme böyle bir konu açmışım vardiyalı çalışma düzeninde yaşayan arkadaşlar da buraya alternatif çalışma yöntemleri varsa ufuk açıcı olur hepimiz için.

Son düzenleme:
Back
Yukarı