Triceps programı nasıl olmalı

Evet arkadaşlar mevcut Triceps programım şu şekilde ; 1 - Skullcrusher = 4 set 10 Tekrar, Pushdown = 4 set 10 tekrar, bench dips = 4 set 12 tekrar

Yeterli zaten 3 haraketten fazlada konulmaz kucuk kaslara.tum triceps bolgelerini calistirir bu haraketler tahminimce.setlerde tekrarlarda uygun begendim

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Normal Pushdown ile farkı nedir?
Tricepste 3 baş vardır. Uzun baş (long head), yanal baş (lateral head) ve orta baş (medial head)
Yaptığınız her hareket aslında tricepsin tamamını çalıştırır fakat her baş için o başı daha fazla çalıştıran hareketler tricepsin tamamının orantılı bir şekilde gelişmesini sağlar.

Baş üstünden yapılan hareketler ve düz pushdown uzun başı daha çok çalıştırır.

Ellerin yere dik olduğu hareketler (halat pushdown, kickback vb.) yanal başı daha çok çalıştırır.

İtme hareketleri (skull crusher, bench press, bench dips vb.) ve v-bar ile yapılan pushdown hareketleri orta başı daha çok çalıştırır.

Öncelik sırası uzun baş - yanal baş - orta baş şeklinde olmalıdır. Hatta orta baş hiç çalışılmasa bile büyüyecektir.

Ben şöyle yapıyordum ; 1 - Skullcrusher, 2 - Pushdown. 3 - Bench Dips, şimdi Bench Dips'i çıkarıp sizin dediğiniz rope pushdown'u mu ekleyeyim ?

Son Programımda
5- EZ Bar Skullcrusher
6- French Press
7- Triceps Pushdown with Rope or Triceps Bar

Back
Yukarı